Daisypath Anniversary tickers

2011. szeptember 4., vasárnap

Neusiedl am See

A mai napsütésben elautóztunk a Neusiedler See-hez, pontosabbban Neusiedl am See volt az uticélunk.
A szél miatt valódi vitorlás és szörf idő volt, bár mi egyik tudással sem rendelkezünk, így nekünk maradt a napozás és egy kis pancsolás a hullámokban.
A strand meglepően hatalmas és megfizethető. A felnőtteknek 4 EUR a jegy, diákoknak 2,3 EUR.
Rengeteg nagy fa ad kellemes árnyékot a parton.
Reggel 11 órakor számos békés kacsahorda pihent a korai napozók között. Miután letelepedtünk és enni kezdtünk, minket is meglepett pár éhenkórász példány. Semmi félelem nem látszott rajtuk, simán ráléptek a törölközőinkre, nadrágomra. Kiváncsi gombszemekkel méricskéltek bennünket, sőt az egyik Lilla szendvicséből is lecsípett egy jókora darabot, miközben Lilla gyanútlanul fényképezte a többi kacsát. Amúgy ki van írva a bejáratnál, hogy ne etessük a kacsákat. Hát, szándékosan mi sem etettük őket. :-)
Később megpróbálkoztunk egy kis fürdéssel is, bár a tó vize csak 22 fokos volt. Ráadásul a feneke kavicsos, így a hullámokban nem volt egyszerű egyensúlyozni rajtuk. A fürdésre kijelölt terület nem túl nagy, mert a tó gyorsan mélyül. Tegyük hozzá, hogy ma a tó átlagos mélysége 1,64 m volt. :-)
Szóval az iskolakezdés előtti utolsó vasárnapot nagyon kellemesen töltöttük, újabb árnyalatokkal mélyítve csokoládé színünket.

Nincsenek megjegyzések: