Daisypath Anniversary tickers

2011. október 24., hétfő

Sikeres nyelvvizsga

Nórinak sikerült!
IELTS nyelvvizsgát tett. Ez egy spéci vizsga, ami az angliai egyetemekre jelentkezéshez kell. Annyira speciális, hogy csak két évig érvényes. Leginkább nem is nyelvvizsga, hanem inkább szintfelmérés. Nem lehet rajta megbukni. 4 részből áll és egy 9-es skálán minősítik a vizsgázót.
A Nóri által kinézett egyetemek minimum 6-os átlagot kérnek, neki meg 7-es lett az átlaga. És az is kikötés, hogy egyik részeredmény sem lett 6-os alatt. Na, neki mind több 6-nál. :-)
Szóval most örülünk, mert az első selejtezőn túljutott sikeresen. :-D

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

gratula :)) igy tovább, kérdés az angliai egyetemhez mi kell, hogy felvegyék, irsz egy kicsit az osztrák oktatásirendszer érettségi passzusárol mert én mint itthoni pedagogus kiváncsi vagyok rá.

köszi és mégegyszer gratula
Szilvi

Nikol írta...

Szilvi: köszi! Már próbáltam a lányomat rávenni, hogy írjon az osztrák érettségiről nektek, mert ööööö én elvesztem benne. A lányaim remekül összeállították az érettségi tárgyaikat egyedül vagyis tanári segítséggel, így nekem már nem is kellett elmélyednem benne.
Szóval kicsit homályos, hogy hogyan is kell választani.
Majd noszogatom még őket valami fogalmazásért. :-)

Anyatünde (Bea) írta...

Gratulálok!

Nils Holgersonné írta...

éljen, éljen! nem túl meglepő, de igen örvendetes hír, megünnepeljük majd egy kis házi zsömlével szerdán? :))

Notburga írta...

Gratulálunk mi is! Mikor látunk Benneteket?

Hajnalka Nagy írta...

hipi-szupi juhéééj! nagy grat neki! :)

Nikol írta...

NH-ne: igen, igen. Az unneples elengedhetetlen kelleke a hazi zsomle. :-)

Notburga: a hetvegen nem leszunk itt, de a kovetkezo vasarnap Lilla vasarnap delelott fut a Pratersternben. Kijohetnetek szurkolni. :-) Utana meg Erste Bankos lakasborzere szeretnek menni, velem tarthatnal. :-)

Nikol írta...

Hajni: atadtam neki! :-)

Andris írta...

Grat innen is, szuper.
Ja és Lillának is a nagykorúvá váláshoz, ez kimaradt a múltkor (szégyengyalázatszemre).

Noretta írta...

Irtó bonyolult az itteni érettségi rendszer,de dióhájban annyi, hogy összesen 7 db vizsgánk van melyet a következőképpen lehet felosztani:
( a három írásbeli kötelező: angol, matek német, de aki nem kéttanos annak csak az utolsó kettő)
-lehet 3 írásbeli és 4 szóbeli
-négy szóbeli és három írásbeli
-3 szóbeli, 2 írásbeli és egy Fachbereitsarbeit (FBA), amit egy kicsit a diploma munkához hasonlítanék, azaz egy választott témát 40-60 oldalon keresztül kidolgozni az adott tantárgy keretein belül, majd a szóbeli érettségin ezt "megvédeni".

Ezenkívül még vannak követelmények, de azok szerintem kevésbé fontosak egy olyan embernek, aki csak információt szeretne.:)

A lényeg, hogy borzasztóan bonyolult, de 2 év múlva itt is bevezetik a központi érettségit, igaz hogy csak pár tantárgynál.

P.S.
És nagyon köszönöm mindenkinek a gratulációt :) !!