Daisypath Anniversary tickers

2011. október 14., péntek

Sniper von Wien

Az elmúlt hetekben nagyon elfoglalt voltam, így nem sok időm jutott a bécsi hírek után érdeklődni.
Viszont tegnap eszembe jutott, hogy vajon mi van a bécsi orvlövésszel. Kézre került már?
Igen, kézre került, még szeptember végén.
És nem is egy, hanem kettő. Két 20 év körüli fiatalember (Rafael és Luke) lövöldözött a mama Opel Astra-jából. Rafael eladóként dolgozik, Luke azonban munkanélküli. (Gondolom mostantól már Rafael is munkanélküli...)
A fiúk veszte az utolsó célpontjuk lett. Ugyanis a meglőtt fiú nem hagyta magát, nem foglalkozott a sérülésével, hanem barátjaival az autó után vetette magát, bár az utolsó pillanatban a két lövöldöző csikorgó gumikkal elhúzott előlük. A meglőtt fiú és barátai nem tudták megjegyezni az autó teljes rendszámát, azonban az autó márkájára és a rendszám első felére emlékeztek.
800 hasonló autó közül a rendőrség 50 autót vizsgált meg alaposabban, míg végül a vizsgálat második napján fegyvereket és töltényeket találtak az új Opel Astra-ban. Így tartóztatták le Rafaelt. A szomszéd csak a fejét csóválta. "Gondoltam, hogy ő volt. Mondtam is egy hete a feleségemnek. Az én autómat is meglőtték. Mindig is problémás gyerek volt." Kisgyerekként is gyakran szaladgált játékpisztollyal a kezében miközben emberekre célzott vele.
A rendőrség később megerősítette, hogy a fegyvert augusztus 25-én vásárolták egy fegyverboltban a Gürtelen, a Matzleinsdorfer Platz közelében (azt hiszem, hogy én tudom is, hogy hol a bolt), 100 m-re az első lövés helyétől. Ugyanezt a fegyvert használták szeptember 15-én, amikor is legtöbb embert (17) megsebesítették.
A fiúk az áldozatokat véletlenszerűen választották ki. Valószínűleg mindketten lőttek, mindig az, aki épp nem az autót vezette.

A 22.000 EUR-os jutalom sorsa bizonytalan, mert a rendőrség több, mint 300 "fülest" kapott a lakosságtól az ügy felgönygyölítése érdekében.

http://www.krone.at/Oesterreich/Die_Sniper_von_Wien_schossen_aus_Mamas_Auto-Maenner_gestaendig-Story-297791


2 megjegyzés:

Unknown írta...

Pont a napokban voltál eszembe! Mély hallgatás mindenhol, nem lehetett tudni, hogy mi lett a lövöldözővel. Örülök, hogy előkerültek! Elmeszakértő megvizsgálja ilyenkor őket? Normális, ha emberekre lövöldöz valaki?

Robi írta...

Nálunk is volt a Hírekben, nagyon örültem hogy végre kézrekerült/kerültek! ;)