2012. április 12., csütörtök

Tavaszi vegyes

Kicsit eltűntünk.

Brüsszel után ágynak estem és egy hétig beteg voltam. Utána jöttek a lányok, de mára már mindenki meggyógyult teljesen.

De mit is csináltunk azóta?

- Kirándultunk a Myra-vízeséshez, Muggendorf-ba (ez az a falu, ahol a muglik laknak). Poszt jön később.

- Voltunk bécsi húsvéti vásárokban.

Neugebäude - kicsi, családias vásár fedett helyen. Sok a kézműves termék, de mi nem vásároltunk semmit.

Schönbrunn - turista lehúzó hely. Rosszabb és drágább, mint a karácsonyi vásár. Kb. 20 perc alatt végeztünk, de a tömeg miatt sem volt kedvünk maradni.

Freyung - ezer meg 1 tojás. Hozta a szokásos formáját. Hiába, ez a kedvenc helyünk. És a festett tojások mintha még olcsóbbak is lettek volna a korábbi évekhez képest.

Am Hof - szokásos kézműves bóvli, drága kaja. De nézelődni remek jó.

- Lányok Pestre utaztak a tavaszi szünetre, majd mi is utánuk mentünk pénteken.

- Megnéztük az új Szabó István filmet, Az ajtót. Szerintünk nagyon jó volt, bár mi még nem olvastuk könyvben, de már meg is rendeltem a könyvet, mert feltétlenül el kell olvasnunk! A filmet meg még egyszer meg akarjuk nézni. Helen Mirren zseniális volt!

- Elkezdődött az érettségire készülés.

- Megjavították a kazánunkat. Kicseréltek benne valami alkatrészt és most remekül működik.

- A virágaim a teraszon nőnek, virágzanak. A paradicsom palánták is erősödnek. Az egyik fajta eper virágzik, már látszanak rajta az aprócska eper kezdemények.

- Három hete Sopronban fodrásznál voltam, de nagyon elrontották a hajam. Új fazont akart vágni a fodrász, de nagyon nem sikerült. Vagyis sikerült, csak a hullámos hajam miatt pocsékul nézett ki. Végső kétségbeesésemben házhoz hívtam egy fodrászt Bécsben. Most remek jó rövid hajam van. Van formája és tényleg megmarad akkor is, ha csak simán megmosom és megszárítom. Ma reggel kipróbáltam. Pénteken jön még vissza a fodrász Lilla haját visszafesteni az eredeti hajszínére és új frizurát csinálni a hosszú hajából, úgy hogy az hosszú maradjon. Ha ezt a feladatot is jól abszolválja, akkor tuti, hogy megtartjuk. :-)

- Nóri is kijelentkezett Magyarországról.

- Húsvétkor degeszre ettük magunkat (legalább 4-féle saláta volt) és Lilla részéről egy fővel bővült a családi ebédnél résztvevők száma, de nem bánjuk. :-)

- Lilla osztrák újságelőfizetést intézett. Minden reggel fél 6-kor a lábtörlőnkre teszik a legfrissebb híreket. Remek jó szórakozás, ha már TV-nk nincs. :-)

3 megjegyzés:

Nils Holgersonné írta...

höhö, kicsit megakadt a szemem azon, hogy Lilla részéről bővült a család :)) megírjam mégiscsak a bécsi szüléses posztot? ;)))))))

Nikol írta...

Jaj, nem is gondoltam erre az opcióra! De azért írjad csak a szüléses posztot. :-)

Hajnalka Nagy írta...

hehe, zajlik mégis az élet, ha nem is posztolgatunk, ugyebár :)