Daisypath Anniversary tickers

2012. június 14., csütörtök

Éves bérlet

A múlt héten boldog tulajdonosa lettem egy éves Wiener Linien bérletnek.
Eddig azt gondoltam, hogy itt is csak januárban lehet éves bérletet vásárolni, mint Magyarországon.
De aztán egy óriásplakátról kiderült, hogy bármikor meg lehet ezt tenni.
Kicsit utánatúrtam az interneten (a mai világban ez itt a kulcsszó!) a dolgoknak és máris minden világossá vált.
A Wiener Linien oldalán van lehetőség online éves bérlet vásárlására.
Nincs más dolgunk, mint kitölteni egy regisztrációt, majd indulhat a rendelés. A bérletet lehet egy összegben fizetni (banki átutalással, VISA kártyával), de lehet havi bontásban is fizetni.
Egy összegben fizetés esetén pontosan 365 EUR-ba kerül (1 EUR/nap), míg ha havonta fizetjük, akkor a havi részlet 31,25 EUR lesz (összesen 375 EUR). Még ez is olcsóbb a sima havi bérletnél, ami jelenleg 45 EUR/hó.
Ha eldöntöttük a fizetés módját, akkor még egy képet kell magunkról feltölteni, ellenőrizni az adatokat és mehet a megrendelés, várhatjuk a bérletünket a postaládánkba.
Én majdnem május legvégén vettem meg az új bérletet június hóval kezdődően. Kicsit meg is ijedtem, hogy mi lesz, ha 2-áig nem jön meg a bérlet postán. Nem is jött meg, de a vásárlás befejeztével kaptam egy e-mailt, amiben le volt írva, hogy ez az igazolás kinyomtatva, arcképes igazolvánnyal együtt érvényes, amíg nem érkezik meg a bérlet. Tényleg nem kellett többet várnom, mint 5 nap.
Az éves bérlet még más kedvezményeket is rejteget magában, pl. ingyen utaztathatnám a kutyámat (ha lenne), de ingyen vihetem magammal a kerékpáromat (ez jelenleg van) is a tömegközlekedési eszközökön. Sőt, két 15 éven aluli gyermek is utazhat velem hétvégeken ingyen szombat 12 órától. Meg még vannak egyéb kedvezmények is, melyről itt lehet részletesen olvasni: http://www.wienerlinien.at/eportal/ep/channelView.do/channelId/-17385/pageTypeId/9424
Egy hátránya van, hogy nem átruházható vagyis csak a fényképen szereplő személy használhatja a bérletet.

Ha meg netán elveszti az ember a bérletét vagy rosszabb esetben ellopják, akkor lehet kérni újat egy arcképes igazolvány bemutatásával.

Akinek nem tetszik az online ügyintézés, az bemehet bármelyik Wiener Linien irodára is, ahol rövid sorbanállás után azonnal intézheti az éves bérletét.

Ha a lányok beiratkoznak az egyetemre, nekik is veszek majd éveset. Nagyon tetszik a rendszer. :-)

1 megjegyzés:

Hajnalka Nagy írta...

ugye, ugye, milyen jó túrni a netet?:)
IMÁDOM így elintézni az ügyes-bajos dolgainkat! Finanz Online-tól kezdve szinte mindent!!

Szegény férjuramat hónapok óta csesztettem az A1-es mobil előfizuja miatt, mert rohadtul nem használjuk ki s azon túl, h "kedvezményesen" vett hozzá anno egy nokiát és első pár hónapban alig kellett havi díjat fizetni, utána átment havi 24 eurós havi díjba, amiért semmit nem kaptunk, csak elérhetőek lettünk, de otthon át se ment roamingba, más mobilra, más osztrák fix számot hívtam rögtön bazi nagy percdíjat kaptunk nyakunkba, hálózaton belül meg senkit nem hívtunk haha, so rossz vásár volt nagyon... lejárt 2 év s mivel Imi nem lépte meg amit kellett, shop-ba elment, ott mondtak vmit neki, h ezt a számot hívja oszt mondja le, ő meg ellustizza az ilyet, ja majd...

Kénytelen voltam én lépni.. :D s fórumokon kiderült, mert ügyfélszolgálatos nekem sem mondta érdekes módon, h ez online is megy, pedig rákérdeztem!...szóval tegnap elküldtem kontakformular-on keresztül egy emilt, h felmondjuk és scannelt pdf file-t csatoltam aláírva oszt jó napot! ezt tegnap! és ma reggel 9kor sms, jön h fel van mondva, 3 hónap múlva dátumra pontosan 24 órán belül áttér az egész feltöltős kártyára, amit 6hónapig használhatok feltöltés nélkül, ergo elérhető a számom, de én nem hívhatok feltöltés nélkül, korrekt eljárás, igaz sajnálom azt a fennmaradó 3 hónapot, de ez van mindenhol...
ÉLJEN éljen az internet és általa a könnyebb ügyintézés! :)