Daisypath Anniversary tickers

2010. július 22., csütörtök

Aratás

Tegnap este 7 órakor megkezdődött a kert végében lévő búzatábla aratása. Volt nálunk nagy izgalom.
Azonnal előkerült a létra (magas a sövény) és arról lestük meg a második kör aratását. Már két hete ezt az eseményt vártam és már-már lemaradni látszottam a dologról. :-)

Az út szélén ott áll két pótkocsival egy traktor és minden kör után abba töltik a kicsépelt magokat. Az egyik pótkocsi már meg is telt, de az éjszakát az út szélén töltötte, letakaratlanul... No comment.

Este 10-ig arattak, a kombájnak jó kis világítása van, így nem probléma sötétben dolgozni. Ráadásul akkor már hűvösebb is van, bár van légkondi a vezetőfülkében. Azt gondoljuk, hogy az aratóknak van valami egyéb polgári foglalkozásuk, a búzatermesztés csak kiegészítő vállalkozás, valószínűleg ezért aratnak a közeli kis táblákon csak esténként.
Ha elékészülnek, akkor a traktor elgördül a falu szélén található magtárhoz (kb. 500 m). A magtár udvarán szépen sorakoznak a pótkocsis traktorok, amikből egy hosszú csővel kiszippantják a gabonaszemeket.
Ennyi a gabona általunk is megfigyelhető útja. A magtárat is megpróbálom majd lefényképezni. Jó magas épület. Még az autópályáról is látszik.

2 megjegyzés:

Notburga írta...

Érdekes lehett. Nekem legalábbis, mint "csökevényes városi" az lett volna.

Nikol írta...

Nekem is az volt. Képes voltam még létrára is mászni érte, pedig köztudottan félek a létrán. Én izzót is székről cserélek, de még ablakot is székről mosok. :-)
Ha meg nagyon magasan van valami, akkor várok Lacira. :-)