Daisypath Anniversary tickers

2011. szeptember 20., kedd

Multikulti fesztivál

Cégünknél működik valami szakszervezet-féle. Vagyis inkább amolyan dolgozói érdekképviselet. Betriebsrat néven fut. Ők lobbiznak a dolgozók érdekeiért, ők szerveznek előadásokat, kulturális programokat, ők járnak ki mindenféle kedvezményeket a nekünk (vásárlás, mozi, állatkerti belépő, nyaralás, sielés, színház stb.), de ők szervezik a nagy közös karácsonyi party-t is a cég udvarán. Évente egyszer pedig Betriebsratfest-et rendeznek. Idén a "multikulturalizmus" jegyében szervezték vagyis felkérték a cég különböző nemzetiségű dolgozóit, hogy nyújtsanak egy kis kulináris betekintést országaik hagyományos étkeibe.

A buli múlt héten csütörtökön, délután 4 órától, ragyogó napsütésben került megrendezésre az udvaron.
A mi asztalunkra zserbó (by Lilla), túrós pogácsa (by Zsolt kollégám), kapros-túrós lepény (by me) került.
Egyébként hihetetlen választék volt, nagyon sok ország képviseltette magát. Rengeteg mindent megkóstoltam, de őszintén megvallva fogalmam sincs, hogy mit ettem, mert az asztalon lógó feliratok ellenére is nehéz volt a kajákat beazonosítani. Mindent ettem, ami jól nézett ki, bár minden, de minden nagyon jól nézett ki...
Ettem kicsi orosz palacsintát (helyben sütötték), török börek-et, valamiféle spenótos arab ételt, filippin pörkölt félét, pogácsát és sütiket.
A finnyásaknak pedig volt hagyományos steierische backhendl, illetve sült csülök. Azokat is a helyszínen sütötték.
Innivalónak meg volt csapolt sör (a helyszínen csapolták meg a nagy fahordót), sturm, bólé (barackos és dinnyés) és mindenféle üdítő. Én meg sem mondom, hogy miket ittam, a sorrendről már nem is beszélve. :-)
Nem telt bele 2 óra és a tányérokról, tálcákról minden elfogyott, de a buli még este 7 órakor is javában tartott.
A rendezvény további érdekessége még az volt, hogy Laci volt a hivatalos fotós, így ez lett élete első osztrák munkája. A céges intranet oldalunkra is felkerült a neve, mint a képek készítője. Egy nemzetközi karrier első lépése. :-)

2 megjegyzés:

perger írta...

Pontosítok, első osztrák _fotós_ munkája. Koncert volt már vagy ötven.

Nils Holgersonné írta...

a grillcsirkés képre azt gittem, hogy valami nyárson sült saslikféle, míg ki nem nagyítottam :)

A kép rólad nagyon helyes (cukit akartam írni, de visszafogtam magam :))