Daisypath Anniversary tickers

2012. február 28., kedd

Költözés utáni ügyintézés

A Meldezettel-t még múlt héten hétfőn elintéztem. Azt hiszem, hogy erre a költözés után 3 napja van az embernek. Csak be kellett mennünk a kerületi Önkörmányzathoz a kitöltött papírokkal és kb. 15 perc volt az egész sorbanállással együtt.
Csak az én bejelentőlapomra kellett a tulajdonos aláírása, pecsétje, a lányokéra elég volt az én aláírásom, mert velem élnek egy háztartásban.

Ha az ember lánya átköltözik egy másik lakásba, akkor lehet kérni a Postán a leveleinek az átirányítását.
Csak ki kell tölteni egy online formanyomtatványt és innetől az új címre érkezik minden levelünk. Egyetlen "szépséghibája" van a dolognak, hogy fizetős, mivel ez egy szolgáltatás. vagyis:
30 napra 7,9 EUR
3 hónapra 11,9 EUR
6 hónapra 23,8 EUR
9 hónapra 35,7 EUR
12 hónapra 47,6 EUR

Én mondjuk már a fontos helyeken átjelentettem a címemet, mint pl. bank, Finanzonline, WGKK, munkahelyem.
A WGKK-nál van egy online formanyomtatvány, ahol még a családtagokat is meg lehet adni, így egyszerre el lehet intézni az egész család átjelentését.
Még hátra vannak a biztosítók, a forgalmi, a vásárlásokhoz kapcsolódó kártyák.

A Wien Energie-nél pedig egyszerűen csak hozzáadtam az új szerződésemet a már meglévő online regisztrációmhoz. Így most még két számlázási helyem van néhány napig. De online ki lehet majd jelentkezni a régi helyről is és megadhatom, hogy ki lesz majd az új bérlő utánam.

Eddig nagyon egyszerűnek tűnik minden ügyintézés a költözés kapcsán. :-)

1 megjegyzés:

Hajnalka Nagy írta...

Nos, hasonlóan ment, kivételt képez a posta, mert nem tudtuk és asszem ilyen fizetős izét a postán nem is vettünk volna igénybe... lényeg a lényeg, h mindenhol időben be/lejelentettük az új címet, talán a gyerekdoki maradt, meg azt felejtettük el, h a bank szlánk közös, ergo mindkettőnknek, ha küldenek levelet, de csak egyikünknek jelentjük be az új címet, az még nem jelenti azt, hogy másiknak megváltoztatják automatice haha, tény nem aggódtunk nagyon, mivel egy magyar párocska vette ki a másik bérlakást s egy ideig tőlük mindig összegyűjtöttük a még odatévedt postát.