Daisypath Anniversary tickers

2012. június 10., vasárnap

Drótszamár volt, nincs

Lilla érettségije előtti délutánon hazafelé jövet odapillantok az udvaron kikötött biciklijeinkre. Csak egy van ott. Hívom Lillát, hogy hol a bicajod? Azonnal rohan lefelé. Mezítláb. Már csak azt tudjuk megállapítani, hogy ott kellene lennie. De nincs ott. Valaki elvitte. Az elmúlt 24 órában. Mert mindennap automatikusan a biciklijeinkre pillantunk.
De még a biciklilánc is eltűnt. Máig nem tudjuk felfogni, hogy volt, nincs. Az én öreg bringám meg ott áll, sértetlenül.
Végigjártuk az udvart, még a pince minden zugába is benéztünk, majd nem tudtunk mást tenni, mint hogy elmentünk a rendőrségre jegyzőkönyvet felvetetni.
Másnap, az érettségi után Lilla felhívta a biztosítót. Azt mondták, hogy néhány napon belül visszautalják a pénzt.
Most agyalunk az új megoldáson, hogy milyen biciklit vegyünk és hogy hol tároljuk őket biztonságosan. Körvönalazódik a dolog.

8 megjegyzés:

Hajnalka Nagy írta...

:(:(:(
"mázli", h.biztosító fizet! teljes vételárat fizet? hogy működik ez?
a jövőre nézve engem is érdekelne, vmi rémlik, h rendőrséghez bevittétek a bicajt "rendszámoztatni"...

Névtelen írta...

Nekem már Magyarországon 4 kerékpáromat lopták el, ebből kettő amatőr versenymonti volt. A rendőrség éppen, hogy csak nem röhögött ki. Azon rugóztak, hogy le volt-e zárva, mert ha nem akkor nem tudnak foglalkozni vele. Persze minden esetben jegyzőkönyvet vettek fel, általában 4-5 óra várakozás után, majd rövid időn belül jött az értesítés nyomozás lezárásáról. Ennyi.
Még rövid történet. A kilencvenes évek közepén Németországban dolgoztam, döntő többségében kelet-magyarországi melósokkal. Az első héten telehordták az albérleteket lomis cuccokkal. Aztán amikor a 30 éve kint élő főnökünk elképedve rákérdezett arra, hogy mióta lomis cucc a zsírúj alumínium Kettler bicigli, a válasz az volt, hogy ki volt rakva a ház elé. Aha. Kapásból hazazavart néhány embert. Majd később még párat akik a Düsseldorfi parkban levő tóban úszkáló szelíd halakat szépen elkezdték kifogni halászlének, majd nagy nyugalommal sétáltak hazafelé a nejlonszatyorban vergődő halakkal, az elképedt németek orra előtt. Persze azonnal rájuk hívták a rendőrséget és rommá büntették őket. Szóval nagy az isten állatkertje és jut belőlük mindenhova.

Nikol írta...

Hajni: a biztosító az önrészen felüli részt fizeti ki. Az önrész 20%. Nem problémáztak egyelőre még semmit, azt mondták, hogy várnak még néhány napot, utána utalják a pénzt.
És igen, a bicajt lehet "rendszámoztatni" a rendőrséggel. Csak egy baj van, hogy ezt előre meghirdetett időpontokban teszik és amikor mi az ősszel a bringát vettük, már nem volt ilyen akció. A tavasszal meg elfeledkeztünk erről.
De a rendőrök szerint is érdemes ezt megcsináltatni, ugyanis eltüntethetelen a vázból.

Nikol írta...

Bubustraubi: ez a halas sztori nem semmi. :-(
Meg a bicaj, hogy ki volt rakva a ház elé.
Hát, találékony nemzet a magyar. :-(

Hajnalka Nagy írta...

Nikol: ez amolyan bicaj lízing volt? megvettétek 20%-os befizetéssel s aztán havi törlesztős volt? boltban kötöttétek rá a biztosítást is? éves díj? ezt akkor jól körbejárom majd, ha végre magunknak is veszünk bicajt, mert azért családilag úgy az igazi!:)((egyelőre Bencének van csak))

Nikol írta...

Hajni: nem, nem! A Hervisben vettük a bicajt, majd 50%-os leértékelésben. Mivel még az 50%-os ár is igen magas volt, így gondoltam, hogy addig ki sem visszük az utcára, amíg nem biztosítjuk. (Ha visszakeresel, az októberi bejegyzések között meg is találod a bicilkiről a képet Lilla szobájában.)
Szóval felhajtottam egy biztosítót, aki biciklit is biztosít. Online ki kellett töltenem egy formanyomtatványt, majd megkértek, hogy faxoljam el a számlát. Így is tettem, mire felhívtak, hogy miért akarjuk mi a duplájáért biztosítani a bringát. Elmagyaráztuk, hogy ugyan kedvezményesen vettük de nézzék meg, ott a valódi ár is. Ha ellopják, akkor még egyszer már nem tudom a kedvezményes áron megvenni. Megértették és elfogadták a teljes ára, mint értékalapot.
A biztosítás meg maga olyan, hogy van benne 20% önrész vagyis ez az a rész, ami az én károm marad egy lopás esetén. De még így is jelentős az összeg, amit visszakapunk, ha valóban térít a biztosító. Természetesen nem ez volt a cél, de sajnos így alakult.
Most törjük a fejünket, hogy mi lenne a legjobb megoldás, mert bicikli ezért mégis kellene.

Hajnalka Nagy írta...

Nah, így már világos! Köszi, h megírtad! Igen a Lilla szobájában álló bicajos bejegyzésre emléxem, igaz nem kerestem vissza. Ha aktuális lenne majd akkor így járunk el mi is, ha netán drága bicajt vennénk, igaz én kb egy 350eurósat néztem ki, nem huh de drága, de nem is a 99 eurós...
Még 1x KÖSZI!!

ni9 írta...

melyik biztositonal vagytok?