Daisypath Anniversary tickers

2012. június 25., hétfő

Hírmorzsák

Elmaradtam, mert sok volt a tennivaló. Nézzük csak, mi történt:

- Nóri is sikeresen leérettségizett! Hurrá! Holnap lesz a bizonyítvány osztó ünnepsége.

- Visszakaptuk Lilla ellopott biciklije értékének a 80%-t a biztosítótól. (20% az önrészünk volt.) Működik a rendszer. :-)

- A biztosító még a kerékpár biztosítás éves díjának fel nem használt részét is visszautalja, ugyanis januárban egy összegben fizettem be a biztosítást és ugye a lopás miatt június közepétől megszűnt a biztosítás.  Na, még  ilyet sem láttam... Működik a rendszer. :-)

- Lilla tavaly néhány órára próbamunkán volt egy szállodában. Szabályosan bejelentették, bár csak 54 EUR-t kapott. Gondoltam, hogy járjunk el szabályosan, még ha csak kis összegről is van szó. Regisztráltuk a Finanzonline-on, majd az első bejelentkezés után megnéztük, hogy mi van róla a rendszerben. Hát ott volt az 54 EUR-ra vonatkozó elszámolás. Így elkészítettük az elektronikus adóbevallását 2011-re. Néhány nap múlva 9 EUR utaltak a számlájára. Működik a rendszer. :-)

- Családi pótlék - mint minden évben, most is meg lehet ill. kell hosszabbítani a családi pótlékot Nóri születésnapja után. Ehhez iskolalátogatási igazolást kérnek. De idén már a gimnáziumi iskolalátogatási igazolás már nem érvényes, lévén, hogy az érettségivel a tanulói jogviszony megszűnt. Az egyetemre meg csak júliusban lehet beiratkozni. Így egy kis telefonálás után kiderült, hogy az egyetemi beiratkozásig elfogadják az érettségi bizonyítvány másolatát. Majd ha lesz igazolás az egyetemről, akkor azt el kell faxolni. Így nem szakad meg a családi pótlék a nyári hónapokra sem. Működik a rendszer. :-)

- Találtam nagyon jó fogorvost Bécsben. Egy magyar házaspár a 16. kerületben. Csak ajánlani tudom őket, bár mint tudjuk, a fogorvosi kezelés nem olcsó Ausztriában, viszont az idő pénz és Soporonba vagy Győrbe átjárni alkalmanként 2-2,5 órába telik. Ezalatt akár pénzt is kereshetnék vagy épp pihenhetnék. Nincs kedvem utazással tölteni az időm egy részét, arról nem is beszélve, hogy a benzin is pénzbe kerül. Kisebb kezelés esetén anyagilag kb. ugyanott lennék. :-)

- Nem működik az internet otthon. Hosszas hezitálás után Lilla hóna alá csapta a modemet és bement a UPC-hez, hogy háááát, izééé ez nem működik. OK, itt egy másik és a kezébe nyomtak egy csere modemet. Mondjuk még továbbra sincs netünk, mert valószínűleg konfigurálni kell a modemet, de ez most épp a mi bajunk. :-)

Van még néhány fényképes élményem is, de a fényképek még egyelőre a telefonomban csücsülnek. Hamarosan azok is felkerülnek ide. :-)

7 megjegyzés:

Hajnalka Nagy írta...

Ennyi!! MŰKÖDIK A REnDSZER!! igen! imádjuk?
IGEN!!:)

kata írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
kata írta...

Irigykedünk-e a működő rendszerre "az óhazából"? IGEN! :)

Hajnalka Nagy írta...

A mai friss példámmal is hadd statuáljam, h.mennyire működik a rendszer :) látom tegnap hívott-míg dokinál voltunk- a bérlakásunk tulaja, felhívom mit akar meg amúgy tegnap jött egy levelük az ő nevükre...
á semmi különös, csak jó híre van, legközelebbi bérleti díjból vonjunk le x pénzt, mert annyi visszajár a túlfizetett átalányunk miatt s majd új átalány lesz s a szerződésben foglalt díj csökkenni fog, oh yeaaaaah! ilyen is van! :)

Nikol írta...

Hajni: de jóóóó!

Névtelen írta...

Biztató hallani, hogy ott mennyi minden működik. :)
Ha routert is használatok akkor azt is ki kell húzni. Először a modemet dugjátok be, majd ha minden visszajelző fény okés akkor utána kell a routert áram alá helyezni és megvárni míg kiosztja az ip címet. (megjegyzem nem biztos, hogy a modem rossz, lehet több oka is ha nincs hálózat pl:rossz hálókártya, utp kábel sérült, rossz-elálított konfiguráció stb..)

Nikol írta...

bubistraubi: Köszi az ötletet. Egyelőre ott tartunk, hogy modem, kábel kicserélve. Most jönne a konfiguráció, de fogalmam sincs, hogy azt hogy kell csinálni. :-) Várom Lacit, hogy megjavítsa. :-D