Daisypath Anniversary tickers

2012. június 7., csütörtök

Lilla érettségije

Lilla lányunk a tegnapi napon visszavonhatatlanul megérett. :-)
(Így lesznek az utolsókból elsők, mert Lilla a fiatalabb, neki illett volna Nóri után érettségiznie, de az  iskolai beosztás most Lilla részére kedvezett. Nóri majd 20-án maturázik.)
Mindenből 1-esre vizsgázott!
A vizsgára magával vitte apukámat, az ő nagyapját is.

Ugyanis a nagypapa matematikus és Lilla a matematika "Spezialgebiet"-jét az ő egyik matematikai problémájából írta. Mivel az érettségi nyilvános, Lilla elhatározta, hogy meghívja a nagyapját a vizsgára (mert az ember fia ilyen nem mindennapi eseményen, mint az unokája osztrák érettségije nemigen vehet részt). Megbeszélte ezt a matematika tanárával is, aki oda meg vissza volt az ötlettől, hogy egy igazi matematikust láthatnak vendégül a vizsgán. Így apukám már kedd este megérkezett Bécsbe, hogy szerdán Lillával mehessen érni. Nem is tudom, hogy melyikük izgult jobban. :-)
Apa már reggel fél 5-kor megborotválkozott. Lillát is kivetette az ágy fél 6-kor.
7 órára vittem őket a suliba, mert a tételhúzás fél 8-kor, a felelés 8 órakor kezdődött.
Én közben elvittem a barátainkat, meg az egy hetes kisbabájukat a kórházba kontrollra. Fél 8-kor együttesen gondoltunk Lillára az autóban.
Utána a mosodában töltöttem az időm jórészét, telefon gombnyomkodva (Facebook) várva, hogy  Lilla jelentkezzen. Hamarosan jött a kurta sms, hogy végzett. Gyorsan hívtam. Beszámolt, hogy minden jól ment, olyan tételeket kapott, amiket szeretett volna. Huhhh, leesett a nagy kő a szívemről! Azonnal jelentettem a család többi izgulójának (anya, Nóri, Laci), hogy lehet befejezni a kéztördelést és a pozitív energiák pazarlását. :-)
Közben megérkezett a suliba egyenesen Pestről Csabi is (Lilla udvarlója).
A mosás végére Nóri is befutott hozzám, így a mosott ruhákkal együtt mentünk Lilláért a suliba.
Még meg kellett várnunk a délelőtti vizsgák lezárását, ahol konkrét eredményt ugyan nem mondtak, de néhány szóban jellemezte az elnök a vizsgázókat és megtudhatták, hogy kinek nem sikerült a vizsgája. Mi ezen nem lehettünk bent, de utána az igazgató odajött a szép számban megjelent magyar maffiához (egyedül mi voltunk jelen, mint családtagok) és mindannyiunknak gratulált Lilla kitűnő eredményéhez. Kiderült, hogy az ő apukája is matematikus. Óvatosan megkérdeztette velem apukámtól, hogy ismer-e egy ilyen meg ilyen nevű embert. Apukám egyből rávágta, hogy óóóó, ő matemetikus. Az igazgató úr nagyon boldog volt, hogy egy magyar matematikus azonnal kente-vágta, hogy ki volt az ő édesapja. :-)
Este még volt bankett volt a diákoknak és a tanároknak.
Mi természetesen itthon ünnepeltük az első "érettünket" számos üveg osztrák pezsgő társaságában. :-)

3 megjegyzés:

Susu írta...

Szívből gratulálok! :)

Nils Holgersonné írta...

nem mintha másra számítottunk volna :)) gratulálunk Lillának!! nem is mesélted, h emiatt jött apukád, pedig szuper sztori!

a fuvart pedig mégegyszer nagyon köszönjük!!

Névtelen írta...

Kedves Nikol! Gratulálok a két gyerek érettségi sikeréhez. Én is két gyerekkel szeretnék kimenni Bécsbe és először iskolát szeretnék választani a gyerekeknek. Biztos tudnál ebben segíteni nekem a tapasztalataiddal. Milyen e-mail címre írhatok neked? Üdvözlettel: Anna annaszilas@citromail.hu