Daisypath Anniversary tickers

2012. augusztus 29., szerda

Eltűntünk, de megvagyunk


Bocsánat a hosszú eltűnésért, cserébe egy hosszabb poszt következik. :-)

Az elmúlt hetekben nem láttam vagy hallottam sok izgalmasat, ami Béccsel lenne kapcsolatos.
Ha csak az nem, hogy átadták az U1-es metrót a felújítás után. Már nem rángat a Keplerplatz és a Reumannplatz közötti szakaszon, mert kicserélték a síneket. Sajnos, még nem utaztam rajta időhiány miatt.

Meg holmi népszavazás borzolja a kedélyeket, amit a sorkatonasággal kapcsolatban akarnak kiírni. Kétféle verzió van, az ÖVP "ausztria szolgálat" modellje és az SPÖ hivatásos modellje. Ezek között lehet majd dönteni a januári népszavazás során.

Lássuk csak a személyes jellegű élményeinket.

- Lilla befejezte a munkát a Ströck-nél. Pontosan kifizették, csinos összeget keresett 2 hónap alatt.

- Befejezte a motivációs levelét az egyetemi jelentkezéséhez és sikeresen be is iratkozott. Szeptember 12-án megy szóbeli beszélgetésre. Itt akár el is tanácsolhatják a szakról, de ő nagyon elszánt, nem hiszem, hogy el tudnák tántorítani az élképzelésétől. :-) Szóval most már két egyetemista lányom is van.

- Nóri továbbra is dolgozik, ha szép az idő és közben lakást vagy szobát keres magának, mert szeretne elköltözni. Ez nem egyszerű dolog, még nekünk sem, akiknek van helyismeretük. Az alacsony költségvetése nagyon megköti a kezét (ugyanúgy mint minden egyetemistáét), de azért bizakodó.

- Mindannyian voltunk nyaralni különböző helyeken. Hiába, felnőttek a gyerekek. Mi - szigorúan kettesben - Tirolban voltunk (Zillertal). Elmondhatatlanul jó volt. Remek jó időnk volt, még le is égtünk a hegycsúcsokon. Jártunk 3.000 m felett is, ahol bebizonyosodott, hogy az akklimatizáció egy fontos dolog. És azt is megtapasztaltam, hogy a 2.000 m-en eltöltött néhány nap tényleg feltölti az embert. Azóta remek jól pörgök még mindig. Az élményeinkről majd írok egy külön posztot, ha hosszabb lélegzethez jutok.

- A teraszon a paradicsomok egyre csak érnek. Már kb. 150 szemet szedtünk le, de még szerintem lesz közel ugyanannyi. Ez kb. 2,5 kg-ot jelent összesen. Koktélparadicsomokról beszélünk, így soha nem fogunk elérni 10 kg-os hozamot. :-)

- Megérkeztek az új konyhagépeim (sütő és indukciós főzőlap), de egyelőre masszív időhiányban szenvedünk, így a beszerelésük még várat magára egy kicsit. Ráadásul kitaláltuk, hogy ha már cseréljük az eszközöket, akkor cseréljünk mosogatót, munkalapot és csaptelepet is. Ehhez még egyeztetni kell az asztalossal, utána jöhet a vásárlás.

- Volt csendes csodálkozásunk is némely dolgok menetén. Rendeltem online ruhákat az Adler-től és a C&A-tól, de nagyon pesszimista módon mindenből nagyot sikerült rendelnem. Tulajdonképpen még sosem rendeltem ruhát online, úgyhogy ezért bénáztam el. Mindkét csomagot, úgy ahogy volt vissza kellett küldenem. Kicsit szkeptikusak voltunk a visszaküldést illetően, mert még ilyet sem csináltunk soha. Szóval visszacsomagolta mindent a dobozokba, ráragasztottam a megfelelő címkéket és irány a posta, INGYEN vették fel a csomagjaimat. Egy héten belül pedig visszaérkezett a pénz is a számlámra. Leesett az állunk...

- A munkahelyemen véget ért az uborkaszezon meg a jó világ. Bedobtak a mély vízbe, mert eddig csak a sekélyesben pacsálgattam. Mondjuk nem is bántam, mert épp elég volt a dupla költözés, a lányok érettségije, nem hiányzott volna mellé még a munkahelyi hajtás is. Szóval most utazgatom. Múlt héten Angliában voltam, jövő héten is megyek vissza. Pénteken visszajövök, utána vasárnap Németországba utazom egy hétre tréninget tartani. Majd egy hosszabb szünet után Olaszország következik. Az angliai tartózkodásom nagyon szuper volt. Megtoldottam a hétvégével a kint tartózkodásomat, így a szombati napot Londonban töltöttem. Az élményeimről majd írok egy külön posztot később.


Szóval ennyi az elmúlt közel egy hónap történése nálunk.

6 megjegyzés:

Hajnalka Nagy írta...

Nektek is sűrű volt a nyár, jó votl ezt olvasni :)
a CundA és H&M rendszeres online vásárlója vagyok :) CundA-nak ingyenes a kiszállítása és ingyenes a visszaküldése is! NE fizess előre legközelebb, mindig auf Rechnung fizteési módot válassz s akkor még arra sem kell várnod, h visszautalják a pénzedet, hanem majd annyit fizetsz, amennyit megtartasz :)
H&M már macerásabb, mert pl.az uramnak ott az XL-es galléros póló kicsi, alsókat max kap onnan... de nadrág is és minden egyéb CundA-ból tökély neki a 7köznapi fogyó cuccainak :) Gyerekeknek vegyesen innen-onnan.. boltba menni és próbálgatni velük teljes képtelenség!!!
cipőt is rendeltem már ezekből, de Deichmannból is..igaz Deichmannál valóban előre levonja pénzt, de hipergyorsan vissza is utalják és ott is ingyenes a Rücklieferung a címkéjükkel, amit ki kell nyomtatni házilag...
Amazonról inkább háztartási cuccokat, ketyeréket, játékokat, korcsolyát, stb. rendelünk, az is általában ingyenes ide is, vissza is... online vásárlás nélkül nagyon ki lennék idegileg 2 kislurkóval+vásárolni utáló férjjel a nyakamban :D:D

Warnika írta...

szia,
lányodnak ajánoom figyelmébe ezt az oldalt:
http://www.jobwohnen.at/

Nikol írta...

Warnika: köszi, nagyon kedves vagy!

Eszter írta...

megjött az utazó nagykövetasszony :D
Örülök, hogy feltöltős volt Tirol, és hogy a csajok is pályára álltak.
Eredményes, munkásnapokat kívánok! :)

Névtelen írta...

a Nóri költzözésével kapcsolatban talán egy tipp: Amíg hozzád (mamájához) van bejelentve (Meldezettel), addig igényelhet (jóval olcsóbb) Gemeindewohnungot. Ha kijelentkezik akkor - az én tudásom szerint - már nehéz lesz. A rendszer szerint amíg nem kap lakást Gemeindétól (Wiener Wohnen) addig ki se jelentkezhet az eredeti címéröl. Én sok osztrákkal laktam már WG-ben, akik máshova voltak különbözö okokból bejelentve, mint ahol "igazából" laktak...

Nikol írta...

Kedves Névtelen, nagyon köszi a javaslatot!
Megpróbálkozunk majd ezzel is, de egyelőre megvárja, hogy beinduljon az egyetem. :-)