Daisypath Anniversary tickers

2010. április 21., szerda

Aprópénz automata

Az aprópénz Ausztriában sem ismeretlen fogalom. Van belőle 1, 2, 5, 10, 20 és 50 centes. És nagyon könnyen rengeteg összegyűlik belőle az ember pénztárcájában, ami ráadásul jól lehúzza a zsebet vagy tönkreteszi a pénztárcát.
De mit is kezdhetünk a sok apróval? Gyűjthetjük őket befőttesüvegben, másik pénztárcában, fiókban stb. Adakozhatunk a hajléktalanoknak. Megpróbálhatjuk elsózni egy-egy vásárlásnál, de akkor nagyon résen kell lenni, mert a pénztárosok nagyon gyorsak, ha nagyobb címlettel fizetsz, mint a végösszeg. Ráadásul az 1, 2, 5 centesek elég kicsik, nehéz őket megkülönböztetni és nem valami professzionális illetve emberbaráti dolog a kasszánál vaksin kotorászni a pénztárcában és feltartani a sort.
De semmi gond, a közeli Erste bankban van egy zseniális készülék, a "csicsedli" (nálunk ez az aprópénz neve) beváltó. Az ember elindítja a gépet, lehúzza a bankkártyáját, beszórja az aprót és vár, amíg a gép meg nem számolja az összeset és jóvá nem írja a bankszámlánkra. A végén a gép kinyomtat egy blokkot, hogy milyen összeget, milyen tételekben írt jóvá a kárytához tartozó bankszámlára.
Ennyi és a centeknek annyi. :-)

Nincsenek megjegyzések: