Daisypath Anniversary tickers

2010. november 3., szerda

Porszívó, álom kivitelben

Igen! Tegnap megvettem. Újabb nagy vágyam teljesült. De azért ez is milyen már! Álmain netovábbjai között kávéfőző, felmosó szett, porszívó szerepelnek. Semmi ékszer, Karib-tengeri nyaralás, luxusautó. Szép kis földhözragadt nő vagyok én is. :-)
Amikor kiköltöztünk, akkor olyan "már tegnap is késő volt" sebességgel kellette egy porszívó. De olcsón. Mert akkoriban rengeteg minden kellett. Gyorsan és olcsón... (Erről még kellene egy bejegyzést írnom, tanulságos lenne.) A porszívó esetében nem volt semmi probléma az olcsósággal és a gyorsasággal sem. Ám a minőséggel már akadtak problémák. Szép kis piros porszívót kaptam. De rettentő hangos, a másik felén kifújja a port. És valahogy nem tűnik hatékonynak. Így elkezdtem poszívókat nézegetni. Gondoltam csak óvatosan és lassan cserkészem be az áldozatot, mert a kapkodás soha nem hoz megfelelő eredményt. Fejben preferencia listát állítottam össze a porszívó ideális tulajdonságairól. Hónapokkal ezelőtti keresgélésem során rátaláltam az Electrolux(AEG) Ultra Silencer porszívójára. Mert a listám első helyén a csendesség állt. Az új orrmányos 68 dB hangerővel rendelkezik. OK, ez a minimális fokozaton, de a max-on se bömböl állati hangon. És tele van filterekkel. HEPA filter, ilyen filter, olyan filter. Meg is néztem az egyedet személyesen a Saturn-ban, de úgy döntöttem, hogy alszom még rá néhány hónapot. Nem kapkodunk, ráér. Azonban a hétvégén elkapott a vásárlási láz. Nekem kell egy új orrmányos. Most. Azonnal. Preferenciák újra átgondolnak. Hang, OK. De hogyan lehetne a port megszűrni? Vízzel? OK, nézzük a vizes porszívókat. Vannak. Ugyan a közelünkben lévő boltban sehol, de neten léteznek. Meg az Ultra Silencer is létezik még. Hát, akkor olvasgass véleményeket, javasolta Laci, miután kezdtem lassan az idegeire menni a porszívó dilemmával. Neki amúgy is porszívó és porszívó között nincs különbség... :-) Az olvasgatás eredménye, hogy nem kell vizes porszívó. Minden használat után ki kell önteni a tartályból a vizet, ki kell azt szárítani. A porszívó csak vízszintesen mozgatható takarítás közben, nincs földről felkapkodás. És az igazi problémámról senki nem szólt egy szót sem. Hogy hová teszi a felszívott hajszálakat... A vízbe? Köszönöm, nem szeretném elképzelni a vizet. Hát, ezt nem vette be a gyomrom, meg e képzelőerőm sem.
Így tegnap, Bécsbe érkezésünk után egy órával egy gyönyörű kék porszívó tulajdonosa lettem.
Valóban csendes. Szív, mint állat, remek anyagokból van, nagyon jó még az érintése is. Első osztályú elefántbőr. :-) Papríporzsákja van, tehát semmi látható hajszál. Tologatni is élvezet, mert ergonomikus a fogantyúja.
Ajánlom mindenkinek! (a'la Vatera - eladó vagy vevő értékelése)

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Nálunk sajnos ez nem jönne be a gyerekek allergiája miatt. Különben mi is rengeteget nyomoztunk annak idején és sikerült is rátalálni a porzsáknélkülire, könnyü, egyszerü, csendes és igen hüségesen dolgozik már két éve.