Daisypath Anniversary tickers

2010. december 26., vasárnap

Karácsony 2010

És igen, lassan véget ér a Karácsony.v2010 is, melyet ezennel sikeresnek minősítek. :-)
23-án még beszereztük a maradék ajándékot, letudtuk a titkos fenyőfa projektet, megvettük az ünnepi vacsorához szükséges maradék alkatrészeket.

24-én délelőtt a lányokat sikerült meglepni a fenyőfával. Lacit leküldtem a boltba, miközben felhozta a fát az autó csomagtartójából. Becsengetett és rohant egy emeletet. Nórit küldtem ajtót nyitni, mert én látványosan nem tudtam elengedni az ünnepi pulykát, amelyet Lilla épp töltött.
Nóri kétkedőn hozta a fát, hogy
- Ez a miénk?
Mire én:
- Hát én nem tudom... Hol találtad?
- Az ajtónk előtt.
- Akkor biztos a miénk.
- Ti vettetek fáááát?
- Én nem tudom.
- Laci vette?
- ...
Indul az ajtó felé. Kiabálok utána:
- Hová mész?
- Visszaviszem a fát, mert a néni felmos, hátha a szomszéd fáját a mi ajtónk elé tette ideiglenesen. Megkérdezem.
Na, itt robbant ki belőlem a nevetés a komoly és kétkedő arcát látva és mondtam, hogy valóban miénk a fa. Volt nagy örömködés. :-)
Ha valaki most nagyon furcsálná a dolgot, annak elárulom, hogy tavaly nem volt fánk, mert úgy döntöttünk, hogy egy este miatt nem állítunk fát. De idén a Szilvesztert Bécsben töltjük, ráadásul tavaly nagyon hiányzott a fa, így idén vettünk egy csinos kis példányt, ami végül nem is lett olyan kicsi. :-)

Délután fél 4-re elkészült az amerikai töltött pulykánk (receptet felteszem később), Lilla csinált még hawaii tekercseket és bólét. Mint kiderült, minden fogásban volt valamilyen alkohol. A bóléban ugye 3-féle is, a pulykához vörösborban párolt aszaltszilva volt, a hawaii tekercshez pedig fehérboros ananász mártás járt. Sőt, a bejgliben is valódi rum volt. Szóval el lehet képzelni a vacsora végén a hangulatunkat... :-)

Vacsora után még megpróbáltunk Lacival templomot látogatni, de szinte mind az összes zárva volt (kivéve a Keplerplatzon található St. Johann templomot). Pedig még a Karlsplatz-ra is bementünk, ahonnan bánatunkban még átsétáltunk a Stephanskirche-hez, de mindegyik zárva volt. Kicsit értetlenül álltunk a dolog előtt, máig nem tudtuk megfejteni, hogy miért.
25-én reggel a szállingózó hóesésben szerencsésen hazaérkeztünk Pestre, hogy mindenféle családi ünneplésnek eleget tegyünk és kicseréljük ajándékainkat is.
Idén megkaptam a jövendőbeli farmom legfontosabb kellékét, igaz egyelőre csak modell méretben, egy piros Lego traktort. :-)

A legnagyobb tanulság azonban az volt, hogy a Bécsből az ajándékokat a Karácsony előtti utolsó látogatásunk során haza kell hozni, mert idén nagyon szűkösen fértünk el az autóban a rengeteg ajándéktól.

Mindenkinek szép Karácsony estét és jó pihenést az újévi buliig!

4 megjegyzés:

Ildi írta...

Kellemes Ünnepeket, boldog új évet kívánok én is :)
Ildi

Andris írta...

Szép történet, ott bukik meg az egész, hogy a Laci rohant egy emeletet :D

Boldog Újat nektek is!

Nikol írta...

Andris: Pedig felfelé szaladt egy emeletet! A takarítónéni szaladt lefelé egyet. Mert megdumálták a dolgot. :-)

Hicudzsi írta...

Nagyon jóó! :))

Szerintem a templomok azért voltak zárva, mert itt Pesten is bezárnak a betlehemes után és csak az éjféli misére nyitnak ki újra. :S