Daisypath Anniversary tickers

2010. december 30., csütörtök

Kötelező biztosítás és CASCO Ausztriában

A mai napon végre sikerült lezárni a régi autó-új autó fejezetet véglegesen!
Megjött a régi autóm angol nyelvű kártörténeti igazolása a Groupama-tól, melyet azonnal továbbküldtem a bécsi biztosítós emberemnek, így végül 0-ás bónuszfokozatba kerültem, ami itt a legjobbnak számít.
Tegnap előtt este pedig megkaptam a kétféle CASCO tervezetet. Az egyik esetben minden típusú kárnál van önrész (250 EUR), cserében 20 EUR-val alacsonyabb a díja negyedévente, mint a másik verziónak, ahol csak ablaktörés (szélvédő), rongálás és parkolási bénázásnál kell önrészt fizetni.
Értelemszerűen a magasabb díjú CASCO-t választottam. Így most negyedévente 248,77 EUR biztosítást fizetek összesen, ami havonta kb. 83 EUR-t jelent. A negyedéves díjból 93 EUR a kötelező, 81 EUR pedig a CASCO.
Ma aláírtam a szerződést, utána pedig el kellett mennem a biztosító központjába lefényképeztetni az autót a CASCO miatt. Nagyon gyorsan ment, felvették az adataimat és kb. 5 perc várakozás után már jött is a biztosító embere körbejárni az autót. Fényképekkel dokumentált mindent, bár nem volt sok minden, amit le kellet volna fényképezni, mert az előző tulajdonos szemmel láthatólag nagyon vigyázott az autóra. Bár hölgy lévén parkolni azt nem nagyon tudott, mindezt jól bizonyítják az autó orrán és a hátsó lökhárítón lévő festékkopások. :-)

Már csak a holnapi soproni fodrászat van hátra ebből az évből. :-)

Ui: egy sor gyors matematikai számítás után kijött, hogy ez a biztosítási díj kb. 2,5-szerese a magyarországinak. Ehhez persze a Netrisk oldalon megnéztük, hogy mennyit kellene az autónk után fizetni otthon. A kötelező és a CASCO éves díja kb. 112.640 Ft lenne, ami negyedévre 28.160 Ft vagyis 100,5 EUR.
Újabb bizonyíték, hogy Ausztriában a szolgáltatások díja a csillagos égben jár, bár a minőség is ennek megfelelő szokott lenni. Remélem az autóm esetében ez soha nem fog bizonyítást nyerni...

3 megjegyzés:

Unknown írta...

A mi biztositásunk egész Europára kiterjed és 100 euro körül fizetünk havonta, de ez arra is érvényes, ha valaki ferde szemmel néz rá bármely országban. De komolyan, ebben minden benne van, kötelező, választható, stb.

Hogy ez mennyi lehetne Magyarországon? Én inkább ki sem merem számolni! Szerencsére 6 éve csak perkáljuk a pénzt, de még nem kellett igénybe venni a szolgáltatásukat. Vagyis de, mert a régi kocsiba valami elromlott, de pont otthon, szóltunk, jöttek és ingyé kicserélték.

Kivánom nektek se legyen nagyobb gondotok! Meg nekünk se, ha lehet!

biztositasialkusz írta...

Valóban olcsó a biztosítás Magyarországon. Sajnos ez meg is látszik a biztosítók szolgáltatásán. Az öregebb unióban az ügyfél is fizet, de ha bak van, akkor a biztosító nem a kibúvót keresi, hanem fizet. Itthon meg olcsóság van és kár estén sem akarnak fizetni. Egy jó biztosítási alkusz munkatársa azonban segíthet a kárrendezésben is az ügyfélének. Ha nagy online alkusznál kötöd, akkor csak a legolcsóbb díjat kaphatod és egy géphangot a telefonban, valódi segítséget nem. Köthetsz online, de válassz személyes alkuszt!

Swiss Dividend Tree írta...

Sziasztok,
mi februárban költözünk ki Bécsben. Mennyi idő múlva kell a kocsit legkésőbb átjelenteni, biztosítást megkötni stb? Tudtok ajánlani biztosítót? Illetve az egész folyamat menete érdekelne. Annyi a csavar az esetben, hogy szlovák rendszámú a kocsi, de gondolom EU-szabályok miatt hasonló lehet a procedúra. Köszi a segítséget :)
üdvözlet,
Zoli