Daisypath Anniversary tickers

2011. április 7., csütörtök

Színes morzsák - 4.

Na, most nem az újságból, hanem Lilla sulis életéből.
Lilla nagy dekoratőr. A Fazekasban is mindig ő csinálta a faliújságot, a teremdekorációt. Ez itt sincs másképp. Folyamatosan szépíti az osztályt. Az ablakában növények pompáznak, faliújság díszeleg a feje fölött vicces képekkel.
A héten lett egy felesleges állatos falinaptárunk otthon. Kérdezem, beviszed? Ja, miért ne.
Tegnap bevitte és felakasztotta az óra alá.. Jöttek az osztálytársak, felnéztek az órára és csak annyit kérdeztek "Lilla te voltál?". No comment.

Lilla tegnap úgy gondolta, hogy felvág egy kicsit a többieknek. Hogy mivel is? Hát azzal, a nagyszerű ténnyel, hogy hiányzik két foga. :-) (Fogszabályozás miatt vesztette el őket.)
Legelőször nem hitték el neki. Volt aki azt kérdezte ijedten, hogy "a tejfogad?". A másik meg, "Ja, ja. Biztos a bölcsességfogad". Egyszerűen nem bírták befogadni ezt a tényt. Lilla fogászati szakrendelést tartott, sorra nyitogatta ki a száját a hitetlenkedőknek, hogy számolják meg a fogait.
Este mesélte nagy nevetve, hogy eddig is valami fura szerzetnek tartották, de most aztán rátett még egy lapáttal.

De a tegnapi nap nem ért véget ennyivel. Megkérdezte a némettanárától, W. papától, hogy hova tudna könyvtárba menni. A "kedvenc" (rivális!) osztálytársa tágranyílt szemekkel bámult rá, hogy "minek akarsz te könyvtárba menni?". Ezen is remek jót szórakoztunk még az este. Viszont kiderült, hogy tőlünk 3 sarokra remek jó kerületi könyvtár van. :-)

És egy gyöngyszem tőlem is. Lilla tegnap aggódik, hogy az ír családot, akikhez pénteken utazik nem fogja majd érteni. Semmiség, mondom. Kérd meg őket, hogy "Speak a little bit slower, bitte."

2 megjegyzés:

Nils Holgersonné írta...

itt nem divat a fogszabalyozas?

arra gondoltam, biztos nalunk is csodabogar lenne egy kulfoldi. Volt egyszer egy LionClubos argentin diakunk, mondjuk szerintem mi kedvesek voltunk vele, valami nagyfejes volt az apja, mutatott rola kepeket, hogy faragott, piros barsonyszeken ul es szakallas, a fiuk meg hetekig be akartak szerezni egy pisztolyt, hogy ha jonnek a drogbáró Mo-n elbujtatott lanyaert, akkor ne erjen minket keszuletlenul.

Nikol írta...

NH-né: De, divat. Csak a foghúzás nem divat ehhez a művelethez. :-)