Daisypath Anniversary tickers

2012. február 23., csütörtök

Új lakás + költözés

Az eltűnésünknek az oka egy dupla költözés volt. Helyesebben a lakásegyesítés. Vagyis: egy pesti és egy bécsi lakás egyesült egy szép, nagy bécsi bérlakásban.
Február 9-én, csütörtökön végre megkaptuk az új lakásunk kulcsát. Minden a megbeszéltek szerint zajlott, vagyis szépen helyrehozták a parkettát, kifestettek és fürdőszobában a fugákat is kicserélték. Plusz az utolsó zugig kitakarították a lakást, még az ablakokat is megpucolták. :-)
Közben mi összepakoltuk a pesti lakást 5 nap alatt és megrendeltük a költöztetést is.
Február 15-én megérkeztek Laci szülei Bécsbe, hogy segítsenek a költözésben és 16-án indult a bécsi buli. Nagyon jó, hogy Laci szülei jöttek segíteni, mert szerda estére leállt a fűtés az új lakásban és majd' az egész csütörtök arra ment rá, hogy próbáltam a kazánt megjavíttatni vagyis effektív rámolási munkát nem tudtam végezni. A kazán javíttatáshoz segítségül vettük az ingatlanközvetítőnket, aki tulajdonképpen a tulajdonos irodájában dolgozik. Nagyon készséges volt, személyesen felhívta a kazánjavító céget és intézkedett, hogy mihamarabb megjavítsák azt. Innentől már mi intéztük a szerelővel az időpontot stb. Nem akarom részletezni, de sajnos a kazán mind a mai napig nem működik megfelelően. Már háromszor volt kint a szerelő nálunk. Most épp egy alkatrészre várunk a Vaillant-tól, de nincs raktáron, meg kell rendelni. Olyan az egész család, mint az ősemberek, akik a tüzet őrizték. Folyamatos ellenőrzés mellett életben tudjuk tartani a kazánt. :-)
Szóval, 17-én pénteken délelőtt megjöttek a pesti költöztetők a dobozainkkal (bútort nem hoztunk Pestről) és elkezdték felpakolni a teherautóra a bécsi bútorainkat, dobozainkat, hogy átszállítsák őket a 150 m-re lévő új lakásunkba. Az új helyen akadt némi gond, mert nem kértünk az Önkormányzattól helyet a ház előtt és az utca nagyon szűk ahhoz, hogy egy teherautó órákig paroljon ott. Ráadásul egyirányú is. De egy 45 perces szervezkedéssel be tudtuk a teherautót állítani pontosan a ház kapujába. Mire elkészültek, megérkeztek az előző este rendelt bútoraink az IKEA-ból. 471 kg volt az összsúly, így némi töprengés után a házhozszállítás mellett döntöttünk.
Péntek este volt az első esténk az új lakásban. :-)
Szombaton rengeteg barátunk jött segíteni, mert a régi lakésban még maradtak dobozok, zsákok, apróságok és azt kellett áthordani. Két autós forduló lett belőle.
Ebéd után meg indult az IKEA legózás. Minden szobában szerelőcsoportok szereltek valamilyen bútort. Én meg próbáltam a dobozokat pakolgatni a helyükre, de leginkább a koordinátori szerep jutott rám. A többiek szerint ez is igen fontos feladat volt. :-)
Este 9-ig szereltek.
Az egész költözésben egyébként a legborzasztóbb a rengeteg papírszemét. Egy folyósót megtöltöttünk velük. Hétfőn elszállítottuk az összeset a Mistplatz-ra, de azóta újabb bútorokat csomagoltunk ki, újabb dobozokat nyitottunk ki, úgyhogy megint tele a folyosó papírszeméttel.
Még mindig van kb. 10 db bontatlan dobozunk és még van egy kör bútorrendelésünk az IKEA-ban. Ha ezek megérkeznek, akkor a hétvégén teljesen el fogunk készülni a kicsomagolással.

Egyébként a lakás csodaszép, tágas, világos. Nagyon élvezzük! Végre lehet az ebédlőasztalnál étkezni és jókat beszélgetni. És a "kertben" kibújtak a tulipánok és vannak eper tövek is. :-)

Ezúton köszünjük a Moving Service-nek, Kírának, Viktornak, Sanyinak, Zsoltnak, Vikinek, Lacinak és Jánosnak és nem utolsó sorban Laci szüleinek a költözésben nyújtott óriási segítséget!

Ui: az egész herce-hurcát megúsztuk komolyabb sérülések nélkül!

Ui2: Itt egy kis videó az üres új lakásról.


8 megjegyzés:

Andris írta...

Hogy őszinte legyek, nem követtem végig teljes figyelemmel az új lakás bérlésének folyamatát, ezért: a tulajnak be kell mutatnia a lakás energiatanúsítványát, vagy bármilyen más, kb. hivatalos papírt, hogy mekkora energiafelhasználásra kell számítani, milyen kategóriájú az ingatlan?

Nikol írta...

Itt nem kell ilyesmit mutogatni.
Az új lakásoknál automatikusan mutatják az energetikai tanusítványt (mind AAA-s), de a konkrét költségeket ott sem tudják megmondani, hiszen az a bentlakók számától, a fogyasztási szokásoktól függ. Ez egy kb. 20 éves ráépítés, látszik, hogy jól megvan csinálva.

Hajnalka Nagy írta...

Grat a költözéshez!

nem semmi kilátásotok van balra!! irigylésre méltó :)
szabad kérdezni hány nm a lakás?

Hajnalka Nagy írta...

p.s. jól látom, h az erkély ajtó melletti konyhapultot(?) utólag tettétek oda? ikeás szekrénykéből kialakítva??

Robi írta...

Nagyon szép, tágas lakás! Iszonyatosan tetszik. :D Melyik városrészben van?

A videó külön tetszik, jó ötlet volt! ;)

Nagyon sok boldogságot kívánok az új lakáshoz! :)

Nikol írta...

96 nm a lakas + terasz, ami kb. 6 nm. 4. Emeleti, D-K-i fekvesu tetoteri lakas. A X. Keruletben van (Favoriten).

Es igen, a pult vagy sziget az IKEA es egy asztalos kozos muve. Az alapot egy 90 cm magas felso szekreny adja. Arra tett az asztalos munkalapot es alulra boritast.
Az asztalos egyebkent Facebook-on is megtalalhato, Becsi Asztalos neven fut. Nagyon ugyes, mindenhez ert. Pl. Kijavitott egy nagy karcolast a parkettankon. De tud konyhagepeket is bekotni, van vizsgaja. Csak ajanlani tudjuk!:-)

Hajnalka Nagy írta...

Nagyon jól hangzik! :)
parkettajavítás lehet nekünk is jól jön majd nappaliba idővel...legtöbbet nem mi okoztuk, de sztem van pár azóta, amit igen ...;-)
tetőtéri lakásokért mindig is odavoltam, remélem van lift a 4dikig!... (én 2dik emeletig is utálok felcaplatni...)
meg nyáron nem árt a légkondi felső lakásokhoz!...nekünk pesti is az volt, most is az van s elég rendesen fővünk a levünkben nyaranta :D:D...

Unknown írta...

Sok boldogságot nektek az uj helyen! Nagyon szép a lakásotok, remélem a fütés is rendbe jön hamarosan és jön a tavasz, talán más virágok is kibujnakk majd a kertben!