Daisypath Anniversary tickers

2012. március 21., szerda

Kéményseprő és tűzoltó

Már a múlt héten kitették a lift ajtajára, hogy ma reggel legyünk szívesek itthon tartózkodni, meg kéményseprészeti ellenőrzés lesz.
Gondoltam, óóóó ez ismerős, ilyen minden évben van. Kb. 5 perc. És ma amúgy sem gond, mert már hétfő óta betegen tengek-lengek a lakásban.
A lányok érdeklődtek, hogy itt hagyhatnak-e a kéményseprővel egyedül (nem kell rosszra gondolni, csak a nyelvi akadályok miatt aggódtak, de megnyugtattam őket, hogy egy kéményseprő nem jelent legyőzhetetetlen akadályt), majd elmentek itthonról iskolába (és milyen rosszul tették...).
Hamarosan csengettek. 3 ember állt az ajtóban. Egyikük a már korábban is ismert kéményseprőnk (mert 150m nem távolság egy kéményseprő körzetében) és két ember a tűzoltóságtól, közülük az egyik egy nagyon fess fiatalember full tűzoltó felszerelésben. Kicsit sem bámultam meg. :-)
A kémyényseprő kipucolta a kéményt és otthagyta a szép fekete ujjlenyomatát a szép fehér falunkon. A két másik kollégával végigjárták a lakás összes helységét, majd valamilyen eszközzel méricskéltek. Ellenőrizték a szagelszívónkat is. Be kellett indítanom és a kéményseprő vagy 5 percig mért valamit a lakás másik végében. Majd elégedetten bólintottak, megköszönték a közreműködést és távoztak.
Na, ilyen alapos ellenőrzésben sem részesültünk még soha.

Ui: felvesszük a bécsi tűzoltókat is a bécsi rendőrök mellé a listába. :-)

6 megjegyzés:

perger írta...

Kérünk fényképet az ujjlenyomatról! :)

Hajnalka Nagy írta...

pasimustra muhaha :D és a csajok kimaradtak belőle, Te gaz! ;)

Nikol írta...

Hajni: hát így jár az, akinek az iskola fontosabb, mint a kéményseprő. :-)

Unknown írta...

De most már meg kell gyógyulnod, mert szerencséd kell hogy legyen! Ennyi kéményseprütől! :)

Nem figyelmeztetted finoman az ujjlenyomatra? Esetleg letakaritani? Na de mindegy, biztonságban vagytok ez a lényeg!

Nálunk nincs ilyen, miért is? Nem tudom!

Eszter írta...

én a fényképet hiányolom a fess tűzoltóról teljes menetfelszerelésben. Elnézegettem volna itt az irodai magányomban.... :)))

Anyatünde (Bea) írta...

No de Eszter... :D :D