Daisypath Anniversary tickers

2012. szeptember 27., csütörtök

Nagy nap az osztrák politikában

Az osztrákok megcsömörlöttek a piacon jelen lévő politikai pártoktól. Unalmasak, gyengék, korrupcióra hajlamosak, szóval nem tetszenek a választóknak, úgy érzik nincs igazi választási lehetőségük.
Ma 11 órakor azonban színre lép egy új párt, az euro milliárdos, 80 éves Frank Stronach által alapított  "Team Stronach für Österreich".
A párt jelképe egy villáskulcs, ami nem meglepő, hiszen Herr Stronach egy szerszámkészítő birodalom feje. 
És övé a Magna Racino is Ebreichsdorfban, ahol ma este hatalmas party-t rendeznek az új párt színre lépése alkalmából. Bárki részt vehet a bulin, csak jelezni kell a részvételi szándékot az anmeldung@stronachinstitut.at e-mail címen.

Herr Stronach, mint annyi más milliárdos egy garázscéggel kezdte pályafutását. Nőtt, növögetett az évek során, majd egy hirtelen elhatározással 1965-ben Kanadába költözött és ott folytatta sikeres karrierjét. Magna International néven céget alapított, amely az amerikai autóipar egyik legnagyobb beszállítója lett. 1986-ban visszaköltözött Ausztriába. 2004-ben megnyitotta Ebreichsdorf-ban a Magna Racino-t, Ausztria leghíresebb lóverseny pályáját.

Politikai pályafutását még Kanadában megkezdte 1988-ban. Indult a kanadai liberális párt színeiben, bár a választásokon nem nyert. Az osztrák politikai színtéren sem ismeretlen a neve, folyamatosan ott sertepertélt a nagyok körül. Mára azonban elege lett a másodhegedűsi szerepből, lecsapott az asztalra 50 millió Euro-t a zsebéből és pártot alapított. Optimista becslések szerint (és a jelenlegi kiábrándultságnak köszönhetően), akár 30%-ot is szerezhet a 2014-es választásokon, bár még a párt programja nem is ismert.

Szóval ma 11 órakor tartják a sajtótájékoztatót és hivatalosan is színre lép egy tőkeerős osztrák párt, melynek alapelvei között a tisztesség, átláthatóság, igazságosság és humanizmus szerepelnek.

Meglátjuk, hogy hoznak-e bármilyen változást Ausztriában. Sok sikert!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

"egy tőkeerős osztrák párt, melynek alapelvei között a tisztesség, átláthatóság, igazságosság és humanizmus szerepelnek"

Azért a puding próbája az evés, kár, hogy ilyen párt sajnos nem létezik -Magyarországon.