Daisypath Anniversary tickers

2014. március 13., csütörtök

Ujabb varos

Az elet nagy dobokockaja ujabb varost dobott.
Europaban van, piszkos, budos, graffitis, fekete (az emberek borszine) es a jegyautomata csak fempenzzel uzemel. Ez az elso benyomas.
Masodik benyomasra kiderul az is, hogy a metro allomason fegyveres katonak jaroroznek. Hogy a kukak atlatszo nylonzacskok. Hogy az emberek jol oltozottek. Hogy uzleti reggelit tartanak egy aprocska kavezoban. Hogy ugyanebben a kavezoban a kenyer nagyon finom es hogy a reggelihez 30 gramm vaj (igazi vaj!) jar. Hogy az arak a becsi arak masfelszeresei! Hogy egy par cipo nem igen van 50 EUR alatt. Hogy a bicikliken elegans urak es damak tekernek munkaba. Hogy az A Mercedest kepes a hazaspar az utca sarkan teljesen szabalytalanul leparkolni, majd bemenni a kavezoba es a kave folott 15 percig kabatban ujsagot olvasni anelkul, hogy akar egyetlen szot is szolnanak egymashoz. Hogy az ettermekben, kavezokban semmi nincs angolul kiirva, de szerencsere beszelnek angolul es mi meg bevallalosak vagyunk. Hogy a parkokban delutan rengeteg ember napfurdozik. Hogy mindenki segitokesz, ha az ember raszorul, hogy segitseget/utbaigazitast kerjen. Hogy a kavet itt expresso-nak irjak, es igy is ejtik. Es hogy az elet szep es mjnden napot jol ki kell hasznalni.

Nos, ki talalja ki, hogy merre jarunk? Aki konkretan tolunk tudja, kerjuk ne arulja el, adjunk masoknak is lehetoseget a jatekra.

6 megjegyzés:

Warnika írta...

Franciaország? Párizs?

Nils Holgersonné írta...

én is franciára tippelek, mondjuk Marseilles? egyszer voltam ott, kérdeztük a gépfegyveres, rotweileres katonákat a metrómegállóban, hogy mi van ma, hogy ott vannak. Mi lenne? kérdezett vissza-Hát szerda.

Nikol írta...

Warnika-nal a pont. Parizsban vagyunk. :-)

Nils Holgersonné írta...

esetleg Miláno? az expresso elbizonytalanított... de Milanóban nem tudom, mennyi lehet a fekete

Nils Holgersonné írta...

ja, ezt nem láttam :) és kit takar a mi? csak nem az uraddal utazgatsz?

perger írta...

Hehe, Milánóban a feketét espresso-nak mondják, és gondolom, hogy nem 5,50 a kapucsínó, mint itt...