Daisypath Anniversary tickers

2011. május 26., csütörtök

A világ és az ő változása

Tegnap rá kellett jönnöm, hogy a világ nagyot változott az elmúlt 20 év alatt. :-)
Lilla nyílt napon volt az egyik főiskolán (Fachhochschule Technikum Wien), majd az eseményről délután beszámolót tartott.
"... és led-sort is programoztam. C-ben kellett programozni, amit ugye már ismerünk..."
Na, innentől kb. háromszor ismételtettem el vele a mondatot és nem értette, hogy miért nevetek. Mert iszonyat vicces volt, ahogyan egy programozási nyelvről úgy beszélt, mintha egy szimpla gyökvonás lett volna. Mintha mi sem lenne természetesebb, minthogy egy 18 éves lány (!) képes aprócska programokat sk. írni...
20 év alatt nagyon fordult a világ. Nekünk még misztikus dolog volt a számítógép is ennyi idős korunkban. Programozás? Hááát, azt csak otthon tanulgattuk (de csakis a megszállottak), gimiben még egyáltalán nem oktatták.
Kicsit irigykedem rájuk és nagyon jó, hogy változik a világ. :-)

4 megjegyzés:

AnTalk írta...

Nekem épp az idén aktuális a 20 éves érettségi találkozó. Mi szakközépben tanultunk programozni, de csak Pacalban, majd fősulin turbo Pacalban. Sőt, már általánosban ismerkedtünk a Basic programozással valami érintő billentyűs magyar számítógépen. Már a nevét is elfelejtettem. Talán spectrum?

Andris írta...

Hát igen, mi még oroszul tanultunk.
A mai gyerekek meg angolul, németül és céül beszélnek...

Nikol írta...

Antalk: ok, szakközépben már az én időmben is tanítottak ilyesmit, de gimiben akkor még csak szakkör formájában lehetett a programozással ismerkedni.
Ma meg informatika óra keretében megy a gimiben is. :-)

Andris: és ne feledkezzünk meg az olaszról sem. :-)

Anyatünde (Bea) írta...

AnTalk: nem a ZX-81-re gondolsz? :)
A ZX-Spektrumnak olyan billentyűzetformájú billentyűzete volt.

(Én gimiben, technikaórán ABC-80 szgépen - valaki találkozott ilyennel?:)) - tanultam BASIC-ben programozni (nagyon alapdolgokat)