Daisypath Anniversary tickers

2012. szeptember 25., kedd

Egyetem - első nap

Lilla tegnap megkezdte az egyetemet (TU Wien). Bár ez még csak a Beginner's Day volt.
Csoportokba osztották őket és mindenféle előadásokat hallgattak a campus különböző pontjain. Voltak gyakorlati bemutatók, probléma megoldások, csoportos foglalkozások. Szóval kóstolót kaphattak az elkövetkező évekből.
Mindenki kapott egy A4-es lapot, amire a különböző helyszíneken pecsétet kellett gyűjteniük, majd a nap végén sorsoláson vehettek részt.
Este 6 és 7 között Lillának már nem volt előadása, így megbeszéltük, hogy bemegyek hozzá, majd megvárom az egyetemen a sorsolást az aulában. Így is történt. Vagyis nem egészen. A randi megvolt, kipanaszolta magát, hogy sokat kell majd mászkálni az épületek között, hogy sok órája lesz, hogy sok a kocka fiú, hogy nem mindent értett németül, hogy fél a vizsgáktól, a vizsgarendszer is olyan bonyolultnak tűnik, csak kb. 350 diák maradhat a félév végére és ő olyan magányos. Nem győztem vigasztalni.
A nagy vigasztalás vége az lett, hogy becipelt az előadóba és én is végigültem a sorsolást. (20 év után megint egy igazi egyetemi előadóban ültem. Lilla meg is jegyezte, hogy inkább nekem kellene egyetemre járnom, mert szemlátomást élveztem a dolgot. :-))
A dékán vezette a sorsolást, bár magára a húzásra felkért egy önként jelentkezőt.
A dékán úr nagyon jó fej és vicces volt. 10 értékes ajándékcsomagot sorsolt ki. A nyertes egy 22 inches monitort is hazavihetett az apróságok mellett. Az apróságok között ilyesmik szerepeltek, mint 45 EUR értékben hajvágásra jogosító kupon (ezen jót derült folyamatosan mindenki és amikor kiderült, hogy főnyereményben ez nincs benne, a diákság egy emberként hördült fel, hogy ne máááá), kajautalvány a közeli burger étterembe, anti-vírus szoftver, laptop táska, egér, tudományos számológép és még egy HP nyomtató is akadt.
Sajnos a tapasztalaton kívül Lilla nem nyert semmit.
Ma is megy 9-től 3-ig előadásokat hallgatni, remélem ma már jobb kedvvel jön haza.

Nóriék egyetemén (Uni Wien) is vannak tájékoztató előadások, de ott minden nap ugyanazt adják. Ezek egyelőre csak általános előadások az egyetem életéről, könyvtárhasználatról, juttatásokról, vizsgarendszerről stb. Nóri is ma megy. Kiváncsi vagyok az ő első élményeire is nagyon.

Izgalmas évek jönnek, tagadhatatlan. :-)

5 megjegyzés:

Hajnalka Nagy írta...

...még nagyon az elejééééén van, amit még nem lát át, nem ismer, attól fél az ember, neeeem??!!:D csak nyugi neki, biztos vagyok benne, h legyint az egykori önmagára fél-1 év múlva! :)

Unknown írta...

Hali,

350-en maradhatnak, de hányból? És mi ez az arány az Uni Wien esetében?

Szorítok nekik!

Üdv, Gabi

Igor írta...

Hajrá - a legszebb évek az egyetemi évek.

Eszter írta...

Azt hiszem, én most picit irigykedem a csajokra...

Nikol írta...

Gabi: allitolg iden kb. 500-an jelentkeztek a TU-ra. Az Uni Wien- en nem tudom, hogy vannak-e ilyen keretszamok.