2015. május 13., szerda

Amikor nincsenek újabb kalandok - India

A boltban kétféle banánt lehet kapni. Nagyot (amilyen otthon is van) és kis ducikat.
A kis dagik sokkal finomabbak, mint a klasszik társaik. Csak kicsit nehezebb őket meghámozni. Vékonyabb a héjuk és nagyon ragaszkodnak a belsejükhöz. Az első napokban jobb, ha nem próbálkozik az ember ilyennel, mert a higiénia vészcsengő arra találná késztetni az embert, hogy inkább ne is egye meg...* De az 5. héten már lehámlanak az ilyen averziók, mint ahogyan a banán héja is.

Nem csak a nőket illetve a templomban tiszteletüket tevőket látják le pöttyel, hanem a vegatáriánis ételeket is. Ők zöld pöttyöt kapnak.
Íme néhány élelmiszer, ami vegetáriánus. Ha egyébként kétségetek lenne, hogy egy "veg" halandó fogyaszthatja-e... :-)
Paneer Makhani szósz

Vaniliás keksz

Rizs

Red Bull

Á-víz

Ganesha kedvenc csemegéje, amiből jól bekajált,
majd a Hold kinevette, amiért büntetésből eltüntette az égről.
Azóta van holdfogyatkozás.

Kávé

Tej
És egy kép az itteni konnektorokról. Eltartott egy darabig, amíg rájottem, hogy melyik lyukba mit dugunk. És persze mellé a kalsszikus kapcsoló, ami azt hivatott szolgálni, hogy legyen áram a konnektorban. :-D
Konnektor - nem kell hozzá semmi adapter.
Szerenécse. Csak józan ész. :-)

* A banán héja feltételezéseim szerint igen piszkos. Hámozás közben óhatatlan, hogy a bontogató kezével az ember hozzáér a gyümölcs belsejéhez. Persze ügyesen meg lehet oldani, de amikor még a zuhany alatt is szorosan összeszorított szájjal áll az ember, akkor ez nem nagyon fér bele a higiéniai világképébe. Arról nem is beszélve, hogy ha hagyjuk kicsit érni, akkor megreped a héja. Nem akarom tudni, hogy mik ugrálnak bele a repedésbe a héjról. :-) Szóval jobb, ha ezzel nem az első héten próbálkozik ai idelátogató, amikor még igen sérülékeny az emésztési rendszere. :-)

Nincsenek megjegyzések: