Daisypath Anniversary tickers

2010. szeptember 11., szombat

Tramwaytag a valóságban

A ruhavásárlás és a lakásátrendezés közé ma beiktattuk a Villamos-napot is.
Autóval mentünk a Hernals-nál lévő villamos remízhez. A kora délután ellenére vagy épp emiatt elég sokan voltak kint. Főleg kisgyerekes családok illetve a Wiener Linie dolgozói és családjai.
Villamosból viszont nem volt túlságosan ellátva a remíz, csak kettő álldogált benne. A többiek mind munkába voltak állítva, jártak a Neuwaldeggbe és a Schottentor felé. Mi a Schottentor irányában tettünk egy kört egy 1929-ben készült villamossal. Klassz volt zötyökölni rajta és nézni, ahogy az út két oldalán tömegek fotózzák a villamost.
A remíz épületében meg megtekinthettük a megálló átépítések terveit, láthattunk lyukasztó automatát belülről, bemutatták a megállókban elhelyezett elektronikus információs rendszert (több, mint 600 megállóban üzelem elektronikus tábla), lehetett régi fotókat vásárolni, terepasztalokat nézni. Gyorsan be is szereztünk a néhány régi fotót a képeslapgyűjteményembe. Számszerint 5 db-ot.
Egy gyerekeknek szóló kvízműsorból pedig megtudtuk, hogy 5 metróvonal (na, jó ezt már eddig is tudtuk, nem volt újdonság, de nagy élmény volt, hogy mi magunk is meg tudtuk válaszolni helyesen a kérdést), 95 metrómegálló van Bécsben és az U2-es vonalán az új megállót október 2-án adják át. Mindeközben gyönyörködhettünk egy életnagyságú táncoló vakondban. :-)
A csarnok hátsó sarkában meg igazi kincsesbányára bukkantunk. A metrószerelvényekben található metrótérképeket, viszonylattáblákat, "Bus Haltestelle" táblákat, régi menetrendeket árultak. Centekért. Na jó, mi egy Euroért vettünk egy - a metró szerelvénykeben az ajtó fölött látható - metrótérképet és egy másik Euro-ért meg az U1 vonal műanyagtábláját.
Egy másik helyen meg árultak komplett jelzőszerkezet is, ezeket még ma is használják a régebbi típusú villamosokon.
Egyébként az egész rendezvény ingyenes volt, a villamosokon még villamosjegyet sem kellett lyukasztani! Megérte kimenni. Jövőre is megyünk!

Ui: az összvonal táblánk korát lehet megtippelni. Segítségképpen annyit elárulunk, hogy hiányzik néhány megálló a tábláról. Mármint nem a fényképről, hanem magáról a tábláról.

Nincsenek megjegyzések: