Daisypath Anniversary tickers

2010. szeptember 25., szombat

Újabb játszótárs

Azzal kezdődött az egész, hogy átrendeztük a lakást. Bútortologatás közben előkerült a szekrények alól a 2 éves por és a tetejükről is porcicák röpködtek az ég felé. Vagyis csak repkedtek volna, mert a stukkó útjukat állta ezen tevékenységük közben. Igen, kérem, nekünk stukkóra is fussa. Vagyis stukkóval együtt béreljük a lakást. Remélhetőleg felár nélkül... :-)
Szóval a porcicák csendesen lógtak a stukkóról. Sőt, a por láthatóvá tette az eddig felgyűlt porhálókat is a sarkokban.

A rendezkedés után úgy döntöttünk, hogy a kisebbik szobát kifestetjük. Jöttek is a festők csütörtökön. Viszont a porcicákat el kellett még előtte távolítani, hogy ne a frissen festett falat maszatoljuk össze velük, meg hát mégis mit szólnak majd a festők... Ígyhát szerda este tollseprű vadászatba fogtunk anyukémmal. Barkácsboltok, KIKA szerepelt a vadászterületek között. Sehol semmi. Egy darab tollseprűre hasonlító tárgy sem volt. Ekkor jutott eszembe, hogy a Swiffer-nek van valami portörlő eszköze, ami már régóta vágy tárgyát képezte nálam. BIPA-ba be, irány a polc. Meg is lett azonnal. Nem haboztunk, megvettük az Staubmagnet XXL-Kit-et.

Hazaérve azonnal be is vetettük a stukkókon. Remekül működik, leszedte a porcicákat, fényesre törölte a szekrények tetejét. A kis portörlőt ki is lehet mosni néhányszor, tehát nem kell minden használat után eldobni. Egy baj van csak, hogy nem elég hosszú a nyele, így néhány helyen székre kellett állnom, hogy messzire elérjen a kezem. :-)

1 megjegyzés:

Notburga írta...

Hát egy teleszkópos portörlöt nekem otthon sikerült beszereznem, itt tényleg nincs...