Daisypath Anniversary tickers

2011. február 5., szombat

Sozial Woche

Lilla iskolájában ez egy kötelező program a 7. évfolyamon. Az első félév utolsó hetében minden diáknak kötelezően valami szociális feladatot kell végeznie. Már 6. év végén ad az iskola egy hivatalos papírt a gyerekeknek, ami igazolja, hogy a tanulónak kötelezően szociális munkát kell végeznie és kéri a szervezetet/intézményt, hogy segítsen a tanulónak a feladat elvégzésében.
A diákok szabadon választhatják meg a feladatukat ill. a helyszínt. Lehet kisegíteni óvodában, alsó tagozatban, anya otthonban, idősek otthonában, Vöröskeresztnél, hajléktalan szállón, árvaházban, fogyatékos gyerekeknél, de akár lehet korrepetálni is. Nincs megkötés. A végén pedig kell egy aláírás, ami igazolja, hogy a tanuló eleget tett a Sozial Woche kötelességének.

Egyébként ez nem kötelező minden iskolában, mert pl. a Grinzing-is Neulandshule-ban vagy Nóri iskolájában nincs ilyen hét, bár szerintem minden iskolában nagyon hasznos lenne.

1 megjegyzés:

perger írta...

Ebben szerintem az a nagy hír, hogy a Neulandschule megengedte, hogy Lilla egy magyarországi intézményben teljesítse a szociális szolgálatot.