Daisypath Anniversary tickers

2011. július 15., péntek

Iskolai szünetek

Na, tessék. Most meg az iskolai szünetek kerültek terítékre. Megállapították, hogy a 9 hét nyári szünet túl hosszú, így 1 héttel meg akarják rövidíteni és ősszel fogják beiktatni az így keletkezett 1 hetet. A szünidős napok száma tehát változatlan maradna, csak az eloszlásukon változtatnának.
A nyári szünet hossza már minket nem fog érinteni, mert a lányok jövő június közepére leérettségiznek, de az őszi szünet (ha bevezetik a 2011-12-es tanévben) az jól fog jönni nekik. :-)

2 megjegyzés:

Bibe írta...

Kedves Nikol!
Nem szorosan ide tartozik, de tudnál nekem mondani olyan helyet Bécsben, vagy a környékén, ahol iskolatáskát lehetne venni? Igazából én a magyarországi választékot ismerem, ami eléggé siralmas és nagyon kevés darabot rendelnek a kereskedők. Nincs valami olyan hely, ahol biztosan találnánk pici fiamnak iskolatáskát, ami jó minőségű és még megfizethető is? Tudom, a lányaid már régen voltak isitáskás-korúak, de hátha van ötleted! KösziBibe

Nikol írta...

Bibe: háááát, ez az iskolaszer vásárlás nem triviális még nekünk sem.
Igazából nem is tudok neked hirtelen olyan klasszikus papír-írószer boltot mondnai. Mindenhol van valami és mindenhol más a választék.
De iskolatáskákat lehet kapni Libro-ban, Müller-ben, Pagro diskont-ban, Interspar-ban.
A Libro-ban és a Pagro-ban augusztus végén nagy a választék iskolaszerekeben és egyéb felszerelésekben.
Parndorf-nál van egy nagy bevásárlóközpont. Nem az outlet-re gondolok, hanem az út másik oldalán található (A4-es autópálya bal oldala, ha Bécs irányában haladsz) bevásárlóközpontra. Illetve van még egy másik hasonló nagy bevásárló komplexum szintén az A4 bal odala mellett Bruck an der Leitha előtt. Ott is megtalálható mindenféle üzlet.
Itt egyébként kedvelt a műanyag iskolatáska. A táska nagy része merev műanyagból van, ezért nem törik olyan könnyen és ha kevés a holmi a táskában akkor sem esik össze.
Illetve gyakran lehet látni gurulós iskolatáskákat is. Kicsit viccesen néz ki, de praktikus, mert nem kell a gyereknek cipelnie a dög nehéz táskát. :-)

Remélem tudtam segíteni.
Jó iskolakezdést nektek is, meg a kisfiadnak is!