Daisypath Anniversary tickers

2012. május 3., csütörtök

Fűtés a nyárban

Múlt héten ismét elromlott a kazánunk. :-( Pedig már egy hónapja kicseréltek benne valami nagyobb alkatrészt. Mindig ugyanaz a hiba. Szép lassan leesik a kazánban a nyomás, ami persze egyenlő azzal is, hogy elfogy belőle a víz. Ilyenkor lehet utána tölteni (ebben már nagyon profi vagyok!). Mindez hetek alatt történik és főleg akkor, ha megy a fűtés. Márpedig egész áprilisban fűtöttünk.
Számomra, laikus számára ez leginkább azt jelenti, hogy valahol szivárog a víz a rendszerből. A fűtőtesteket megnéztük, egyik sem folyik. Mostanra a kazánszerelő is ezt a következtetést vonta le.
Hozott valami anyagot, amit beletöltött a rendszerbe. Ez az anyag el tudja tömni az esetleges sérüléseket a csövekben, mert kibontani az egész rendszert egyelőre nem fogják. Viszont ez csak a meleg hatására tud megkötni vagyis 7 órán keresztül FŰTENÜNK kellett. A tegnapi 29 fokos melegben. :-) Este 8 órára sikerült a lakásban 29,6 fokot elérni nyitott ablakok mellett. Odakint ekkor már hűvösebb volt. :-)
Reggelre azonban normalizálódott a helyzet, visszaállt a hőmérséklet 22 fokra, ami normálisnak tekinthető a jelenlegi kánikulában. Reméljük, hogy az ősszel, a fűtési szezon kezdetével nem folytatódik majd a kazánunk kálváriája. :-)

 Ui: utánanéztem, hogy mégis mit csinált a szerelő. Tényleg van olyan anyag, amit bele kell önteni a rendszerbe és tömíti a csövek esetleges apró repedéseit hibáit falbontás nélkül. Hol tart már a tudomány? :-)

3 megjegyzés:

Hajnalka Nagy írta...

wow...
milyen kazánról van szó 1ébként?
anyósomék tudnának mesélni kazán mizériákról... 10 éve élnek a házukban s már a 3dik kazánnál tartanak...:(
náluk pl.irtóóóóóóra vízköves állandóan a víz s eddig semmilyen szűrő nem vált be s a csövek is elvízkövesednek állandóan, pl.konyhában nem is tom mióta, de legalább másfél éve nincs normális meleg víz folyásuk :(:(
én amióta náluk egy hónapig szívtam késő ősszel, ergo fűtési szezonban a kazánukkal 2 kisgyerekkel meg egy dédivel s naponta hívtam vissza a szerelőt....hááááát azóta én akárhova megyünk, bérlünk lakást vagy bármi kérdem is, kombi cirkó kazános??... mennyire vízköves a víz??...stbstb....
kívánom sokkal, de sokkal nagyobb szerencsétek legyen s ne szívjatok már többet ezzel a kazánnal!!
tulaj fizeti ezeket a szervizeket vagy Nektek kell??...
nálunk a szerződésben tudtommal az van, ha vmi elromlik nekünk kell s ha pl.sütő csere lenne, akkor szintén nekünk kell róla gondoskodni, ám kiköltözéskor a használati idő és az új készülék ára közti különbséget tulaj megfizeti számunkra...kb.ilyen konstrukcióra emlékszem:
veszünk egy új sütőt, mert tönkrement a régi (valóban régi,d e még jól funkcionál) és tegyük fel használjuk az új sütőt 1 évig, akkor ránk eső rész 10%, így pl.egy év használat után kiköltözünk, akkor 90%-át tulaj megfizeti, mivel ott hagyjuk értelemszerűen...
ezt csak azért írtam, ha netán kazáncsere lenne majd a vége a Ti históriátoknak, akkor nézz utána, h is megy ez...

Nikol írta...

Vaillant kazán.
http://www.vaillant.at/Privatanwender/produktprogramm/gas/wandgeraete_aussenwand/produkt_vaillant/turbotec-plus-vc.html

Egyelőre a tulaj fizeti a szereléseket, mert már akkor sem működött, amikor beköltöztünk.

A mostani szerződésünk határoztalan idejű, úgyhogy azt cserélünk ki a saját pénzünkön, amit akarunk. Nem hiszem, hogy visszafizetnének belőle bármit is.

Az előző lakásnál meg azt mondta a tulaj, hogy kicserélhetünk bármit a saját költségünkre. Ha vissza tudjuk állítani a régi készüléket/állapotot a kiköltözés után, akkor elvihetjük az újat. Ha nem, akkor marad az új és ő nem fizet semmit. Ilyen lett volna a mosogató, amit végül nem cseréltünk ki. Mondjuk nem hinném, hogy őrizgettem volna a régi mosogatógépet a pincében, ha kicseréltük volna. Ráadásul az új lakásban van is mosogatógép. Mit csináltam volna kettővel? :-)

Szóval a határozatlan idejű szerződésnél ezt amolyan befektetésnek fogjuk fel. Majd cserélnünk kell a sütőt meg a főzőlapot, de még nem vettünk hozzá elég nagy lélegzetet. :-)

Hajnalka Nagy írta...

huh hát én is legszívesebben rég cseréltem volna sütőt meg a főzőlapot,meg...meg... so sok-sok mindent, pl. ez még amolyan egybe sűtő+3főzőlap... és keskeny :( so a pesti szuper sütőnk még sógornőméknél dekkol ide nem férne be a mérete miatt, és nagyon gondolkodunk már vmi saját kuckón...
wow, tényleg, ha van kollégád vagy bárki, aki jártas az itteni építkezésekben, van tapasztalata pl.Kredit + Wohnbauförderungban, akkor szólj s nagyon jól jönne egy kontakt (e-mail főleg)... egyelőre neten nézelődöm, mint félévente mindig nekidurálom magam, ám sehol nincs olyan, h step by step hogy is kell elindulni...
(fogalmam sincs van-e erre szakosodott cég, iroda, ami segíti a népet...feltételezem lehet ilyen csak tudni kéne hol és ki)