Daisypath Anniversary tickers

2012. május 22., kedd

Magyarok Bécsben - ez itt a reklám helye

Mikor ideköltöztünk, akkor elhatároztuk, hogy úgy élünk majd, mint Rómában a rómaiak. Vagyis, hogy igyekszünk mindent a helyi szokásoknak megfelelően csinálni és helyi szolgáltatásokat igénybe venni.
Az elején így is csináltuk. Osztrák volt a lakatos, aki kinyitotta a bejárati ajtónkat Karácsonykor, amikor kizártuk magunkat. Osztrák a kazánszerelőnk. Osztrák az orvosunk, bár szempont volt, hogy legalább angolul tudjon. Kivételt képez a szabó, aki a nadrágjainkat hajtja fel, mert ő török, de vele is németül kell beszélgetünk.
Szóval senki nem mondhatja, hogy nem próbálkoztunk.
De aztán akadt egy kis asztalos munka, egy elromlott kazán, egy elromlott mosógép, kilátásban van egy tűzhely csere. És az ember lányai rájönnek, hogy érettségi szintű német nyelvtudás ide vagy oda, de az anyanyelvén tud az ember a legjobban kommunikálni. És ezek azok a helyzetek, ahol szeretnénk biztonságban érezni magunkat, ahol szeretnénk netán a miérteket is megérteni és számos kérdést tisztázni. Elkezdtünk hát magyar szakembereket keresni a feladatokra.
Így találtunk magyar
- asztalost
- mosógép szerelőt
- kazánszerelőt
- fodrászt
És van a tarsolyunkban magyar
- lakatos
- antennaszerelő
- varrónő.
Ha valakinek szüksége van bármelyik szakember elérhetőségére, szívesen megírom privátban.
Mindenki nagyon megbízhatóan dolgozik.

Más magyar vonatkozású helyek is vannak Bécsben.
A magyar éttermek kevésbé izgatnak bennünket, mert olyat mi is tudunk főzni otthon és kedveljük bármely nemzet konyháját a környékünkön. De magyar éttermet is tudunk. A lányok meg szívesen látogatják a magyar tulajdonossal rendelkező bárt a Schwedenplatz környékén.
Kéthavonta pedig magyar partyt szerveznek a 11. kerületben.
A hétvégén azonban jártam Bécs legújabb magyar vonatkozású vendéglátóipari egységében, a magyar palacsintázóban. Mindannyian szeretjük a palacsintát, de sütni azt kevésbé szeretjük. Így esett, hogy a szombat esti vacsoránkat náluk szereztük be. Vittem haza levelestésztában készült hot-dogot, palacsintákat (20-féle ízesítésből lehet választani!), pogácsát, kókuszgolyót. Mind nagyon finom volt.

Mostanában találtam az alábbi magyar nyelvű tájékoztató oldalak:
Egyetemistáknak (pedig nem is én megyek egyetemre :-)) - www.mde.hu
Hírek, tudnivalók - http://www.szervuszausztria.hu/

8 megjegyzés:

Robi írta...

Hmm, az Ilona Stüberl-ben mi is voltunk párszor. Nagyon kellemes volt a magyar beszéd és a hangulat. Persze a fogások is finomak voltak, de azért csak nem olyanok, mint itthon. :) Én mindig úgy értelmeztem a Stüberl-be való betérést, mintha egy kis mentsvárba, menedékbe húzódtunk volna. Ugyanis Én nagyon érzékeny vagyok a gyomromra és az oda kerülő ételekre. :D Tehát nagyon örültem, mikor felfedeztem az éttermet.

A többi magyaros vendéglátóhely is csábító, fel is kerülnek a képzeletbeli listámra. :) Amúgy nem teljesen vagyok komplett, ha már a kis kiruccanás alatt is a magyaros dolgokra megyek rá, mikor itthon meg alapvetően csak az van. :D

Névtelen írta...

Ajanlom figyelmetekbe a Piroschka ettermet is; www.piroschka.at
Többen is dicseik!

Adamcsik Mari írta...

Kedves Blogíró!

Nem olyan rég fedeztem fel a blogját, melyet örömmel és érdeklődéssel olvasgatok. Szeretném a segítségét kérni, költözünk egyik kerületből a másikba és mesterembereket, illetve rakodókat keresünk. Ha vannak a tarsolyában ilyenek, örömmel venném, ha megosztaná velem. Előre is köszönöm.
Adamcsik Mari
(kicsmada@gmail.com)

Nikol írta...

Kedves Mari!
Milyen mesterembert keres?
Kisebb munkakra tudom ajanlani Becsi Ezermestert (keresztneve Geza) Tel: +43 68-18-16-34-196
Koltozteto brigadot nem ismerek, de fuvarozassal foglalkozik Lukacs Tibi: 0699-17098556
Es Steve Kele. Hozza most nem talaltam telefonszamot, de Facebook-on fent van.
Erdemes az alabbi Facebook csoportba regisztralni, sok hasznos szolgaltato van jelen. https://www.facebook.com/groups/At4Hu.Szolgaltatasok/

Névtelen írta...

Kedves Nikol!
Engem erdekelne a mosogepszerelö.
Lenyeg, hogy renedesen es megbizhatoan dolgozzon, nem feltetel, hogy tudjon magyarul. Meg tudna irni az elerhetöseget?
Elöre is köszönöm. Zsoka

Nikol írta...

Kedves Zsóka!
Bíró Bernát: 0043/699/10957279 illetve 0043/699/19204199

Névtelen írta...

Kedves Nikol!

Fentebb emlitetted hogy szivesen elkuldod a magyarul beszelo asztalosod elerhetoseget. Nekunk most nagy szuksegunk lenne ra. Kerlek ird meg nekem a drzsc(kukac)vipmail.hu cimre.

Koszonom: Zsolt

Tomi írta...

varrónő elérhetőségét meg tudnád adni?