Daisypath Anniversary tickers

2012. május 27., vasárnap

Német írásbeli érettségi

Az osztrák érettségiben érintettek részére közkinccsé tesszük Lilla már kijavított német írásbeli érettségijét (téma + kidolgozás + értékelés).

Megj: Az itteni 4-es magyar 2-nek felel meg és az elemzett szöveg hiányzik.





7 megjegyzés:

Susu írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Nikol írta...

Susu: felcsigaztal! En nem tudom eldonteni, hogy ez konnyu vagy nehez erettsegi kerdes volt-e. Nagyon varom a velemenyedet, meg hogy valtozott-e a rendszer 10 ev ota. :-)

Susu írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Nikol írta...

Susu: Lillának az a kettes maga a mennyország volt. :-)
A tanára meg ilyen nem dicsérős fajta, sajnos.
A hibákkal meg az a baj, hogy ezt egy német gyerek tudja/tudnia kell és Lillát meg nem lehetett megkülönböztetetten osztályozni.
De hogy a tanárról jót is mondjunk, 4 éven keresztül nagyon segítette Lillát. Minden hétfő délután korrepetálta teljesen magától és a dolgozatok előtt extra felkészítést is adott Lillának. Azt hiszem, hogy kölcsönösen nagyon megszerették egymást az évek során.
De a legmeglepőbb az egészben, hogy Lilla két osztálytársa is megbukott a német írásbeli érettségin. Na, ez nagyon gáz!

Susu írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Hajnalka Nagy írta...

Én gratulálok Lillának ezért az eredményért! s igen az a gáz, amikor vki anyanyelvéből bukik meg! s hogy ilyen szigorúan osztályozták, hááát jah ezt le kellett nyelni, mert én se örülnék, ha vkit másképp osztályoznának, csak mert nem az anyanyelve... nekem vmi rémlik haha '98-ból, h nekünk külön volt osztályozva a fogalmazás és nyelvtan s abból lett egy átlag/fő jegyünk -tán németből? vagy magyarból is, meg románból is?- egyikből (vagy mindből?) tuti hogy így volt!...

Robi írta...

Én (sajnos) nem vagyok nagy németes, de szerintem is egy nagyon jó írást olvashattunk! Nem is értem hogy lett 2-es, de mondom, Én jelenleg eléggé alapszinten mozgok.

Mindenesetre gratulálok az eredményhez, mert tényleg nagy teljesítmény volt, és jól sikerült! :D