Daisypath Anniversary tickers

2013. február 16., szombat

Autó megosztás

Hajni, az egyik lelkes olvasóm és virtuális barátosném hívta fel a figyelmemet a Car Sharing-re tegnap a Facebook-on. Kedvesen jelezte is, hogy milyen jó kis bejegyzés lehetne ebből a blogon.
Igaza van, íme a bejegyzés.

Szóval Bécsben jelen van már a Car2Go szolgáltató cég, de most megjelent a CarSharing.at is. De mit is jelent ez?
Amolyan mobil autókölcsönzés, méghozzá 8 autó kategóriában az S-től az XL-ig, a fapadostól a luxus autóig. Van köztük Hyundai, Mitsubishi, Fiat, For Galaxy, Nissan stb.
Jól jöhet ez a városba valamiért beugró vidéken élőknek, vagy pont fordítva, ha netán halaszthatatlan dolgunk akadna valamely külső kerületben. Vagy csak ha egy kis autós luxusra támadna kedvünk. Vagy ha szállítani szeretnénk valamit valahonnan. Vagy a nagymamáért kell elugrani a vonathoz/buszhoz. Vagy hétvégén szimplán csak nagybevásárolni szeretnénk. Szóval mindenhez jó, amihez autót szeretnénk használni. :-) 
Legelőször regisztrálni kell az oldalon, majd kifizetni az éves díjat, 180 EUR-t. Ez tartalmazza a biztosítást és ez alapján 10% kedvezményt kap az ember az aktuális autóhasználatért. Családok esetében (két személy részére ugyanazzal a lakcímmel) csak 60 EUR. Minden további személy 30 EUR.
ÖAMTC/ARBÖ tagoknak jelenleg ingyenes március 30-ig. :-)
A tarifákat még nem értem pontosan, mert van órára és kilométerre vonatkozó ár is. Viszont ez az ár tartalmazza az autópálya matricát, a szervíz költségeket, a téli-nyári gumi cseréjét, az autóbiztosítást. Egy szóval az autófenntartás összes járulékos költségét.
Az autókat rengeteg helyen lehet felvenni, lsd. itt. Gondolom ugyanide is kell visszavinni.
Németül tudóknak itt a részletes leírás, hogy hogyan kell használni.
1. Interneten/mobil alkalmazással/telefonon foglal.
2. A CarSharing kártyával kinyitja az autót a kiválasztott helyszínen. Kiveszi a kulcsot a kesztyűtartóból.
3. Használja az autót. Ha szükséges tankol. Ehhez talál egy kártyát a kesztyűtartóban. Majd az autóban található számítógépen jelzi a használat végét. Leaprkolja az autót és visszateszi a kulcsot a kesztyűtartóba.
4. Fizet. A hónap végén érkezik a számla.
Pofon egyszerű.

Ha valakit érdekelnek a részletek, akkor kérhet részletes írásbeli tájékoztató anyagot itt. Én kértem. :-D

És köszi Hajni az ajánlást!

Ui: tovább nézegettem még az oldalt és megtaláltam a tarifa kalkulátort itt.
A kilométer és a használati idő kombinálódik. Egy kis autó 2 órás, 50 km-es városi használatáért 22,30 EUR-t kell fizetni.
Még nem tudom eldönteni, hogy megéri-e. :-)
Gyakorlatias férfiak véleménye? Vagy valakinek van személyes tapasztalata?

1 megjegyzés:

Hajnalka Nagy írta...

nem csalódtam! :)
picit soknak tűnik az a kalkulált összeg...
OK persze, nekünk, akinek van sajátja nem fogja igénybe venni, de az általad említetteknek, akiknek nincs és néha jól jönne azoknak talán bejön!