2013. november 19., kedd

Hangulatra szabott fények a nappalinkban

Fényárban úszik a lakás és a terasz.
A teraszra kikerült a téli kivilágítás, a nappaliba pedig egy új játékszer.
3 db energiatakarékos izzó, amelyet a Philips jóvoltából iPadről, Android-os telefonról vagy a webről lehet távirányítani.
De ez még nem elég, hanem az izzóknak külön-külön lehet színt definiálni, a hangulatunknak megfelelően. Lehet olvasós fényeket beállítani, lehet belőlük láva lámpát csinálni, modellezhetjük a napfelkeltét vagy naplementét, de akár egy fénykép színvilágát is odavarázsolhatjuk a nappalinkba Csak a fényképet kell a szoftverbe feltölteni és máris megelevenednek a tengerparti nyaralásunk színei a nappaliban.
A három izzót (lámpát) egyenként is lehet szoftverrel vezérelni. Időzíteni is lehet a fel- ill. lekapcsolásukat. De akár a lakáshoz közeledve automatikusan fel is kapcsolja a szoftver a világítást.
A web-es szoftvert használva pedig távolról is vezérelhetjük lámpáinkat.
Vasárnap ez úgy nézett ki, hogy küldtem Lacinak egy sms-t, hogy kezd sötét lenni. Erre ő felkapcsolta a lámpákat 300 km távolságból. Majd mikor megírtam, hogy megyek aludni, lekapcsolta őket.
Az én személyes kedvencem a nagyon fehér fény.
A 3 izzón kívül a kezdő csomagban van egy ún. bridge - ez az eszköz vezérli a wi-fi-s izzókat. Egy bridge 50 izzóval is képes megküzdeni. Az izzókat elnevezhetjük, csoportokba rendezhetjük. A bridge hatósugara 30 m, de az izzók is képesek jeltovábbításra, ha netán a bridge-et leárnyékolná valami.
Az izzók 600 lumenes, kb. 50 W-os izzónak megfelelő fényerővel rendelkeznek egyenként.
További részletek itt: http://www.meethue.com/en-DE

Tudom ajánlani az eszközt kütyümániás férjeknek vagy feleségeknek karácsonyi ajándékba.
Nagyon jó szórakozás! :-D

5 megjegyzés:

Igor írta...

Zseniális - főleg a 300 km-ről vezérelt lámpák. Csak aztán nehogy büntiben legyél és Laci sötétet csináljon az egész kecóban:-)

Nikol írta...

Szerencsére a kapcsolók még mindig Bécsben vannak fizikailag. :-)
Azzal azért felül lehet írni mindenféle szoftveres beállítást. :-D

Igor írta...

:-)

perger írta...

- Velem van az erő!
- Velem meg a kulacs...

Igor írta...

Èn ezt kisbaltával ismertem, de így sem rossz:-)