2010. február 3., szerda

Buttermilch

Ma reggel egy kulináris tapasztalattal lettem gazdagabb.
Elfogyott a kakaó és a vaniliás tej a büfében reggel.

Így választhattam a Vollmilch vagy a Buttermilch között. A Vollmilch az ugye rendes tejet takar, de vajon mi a Buttermilch? Számtalanszor láttam már ezt a fura tejet az áruházakban, de valahogy sosem éreztem magamban annyi kihívást, hogy egy kísérletet tegyek vele. A szótár meg ugye luxus...
Hát, ma reggel megadtam magam a csábításnak, ami nem volt nehéz, mert natúr tejre nem vágytam igazán.
A helyemre érve szemeztem egy kicsit a dobozzal, majd óvatosan lecsavartam a kupakját és elkezdtem feltépni a záró műanyagot. Hú, bakker, ez nagyon súlyos (mármint a doboz). Ahogy nyílt, valami sűrű folyadék látszott a dobozban. Basszus, biztos tejszínt vettem. Belekukkantottam. Sűrű, nehéz folyadék. Megkóstoltam. Még jó, hogy egyedül voltam a szobában...
Wáááá! Savanyú, kicsit csípős és enyhén sós. Na, mi volt a dobozban? Aludttej. :-)
Még szerencse, hogy sós perecet vettem hozzá. :-D

Ui: Buttermilch=író (Felőlem akár olvasó is lehet, nekem ízlik.)

5 megjegyzés:

perger írta...

És végülis megnézted a szótárban? Mert ott nem aludttej... :)

Nikol írta...

Nem, mág nem.
Mit jelent?

Nikol írta...

Ha valami juh vagy kecsketej, a kardomba dőlök. :-)

Névtelen írta...

nem kefír? szerintem ahhoz hasonlít a legjobban

Nikol írta...

Szerintem a házi aludtejhez jobban hasonlított. Ez kicsit erjedten csípős. Vagy már romlott lett volna? :-)