Torkos Csütörtök helyett itt Éttermek hete van.
Február 22. és február 28. között az exkluzív éttermek mint pl. az Indochine 21, Sapori, Meinl am Graben, Nasch stb. megnyitják kapuikat a kevésbé exkluzív vendégek számára. 25 Euroért vacsorázhatunk és 12,5 Euro-ért ebédelhetünk az egyébként igen drága éttermekben. (A Gault Millau által minősített éttermekben* az ebédnél még plusz 5 Eurot, a vacsoránál pedig még plusz 10 Eurot kell fizetni.) Ezért az összegért fix menü jár és előre asztalt kell foglalni a neten.
http://www.restaurantwoche.at/lang/de/cities/Wien/restaurants
A Gault Millau kalauzt Henri Gault és Christian Millau élelmiszer kritikus és író hozta létre 1965-ben a Michelin Guide nyomán. Ez a rendszer azonban rendkívül szigorúan bírálja el az éttermeket, 10 pont alá egy jó étterem nem mehet. A kalauz rendkívül fontosnak tartja az alapanyagok minőségét, tisztaságát. A minősítés jelzése a szakácssapka, a fekete a hagyományos francia konyha jele, a vörös a megújuló konyháé. 16 pontos, piros szakácssapkás minősítéssel rendelkezik az Anna Sacher étterem a híres Sacher szálloda étterme.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése