2010. február 26., péntek

Restaurant Woche

Torkos Csütörtök helyett itt Éttermek hete van.
Február 22. és február 28. között az exkluzív éttermek mint pl. az Indochine 21, Sapori, Meinl am Graben, Nasch stb. megnyitják kapuikat a kevésbé exkluzív vendégek számára. 25 Euroért vacsorázhatunk és 12,5 Euro-ért ebédelhetünk az egyébként igen drága éttermekben. (A Gault Millau által minősített éttermekben* az ebédnél még plusz 5 Eurot, a vacsoránál pedig még plusz 10 Eurot kell fizetni.) Ezért az összegért fix menü jár és előre asztalt kell foglalni a neten.
http://www.restaurantwoche.at/lang/de/cities/Wien/restaurants

A Gault Millau kalauzt Henri Gault és Christian Millau élelmiszer kritikus és író hozta létre 1965-ben a Michelin Guide nyomán. Ez a rendszer azonban rendkívül szigorúan bírálja el az éttermeket, 10 pont alá egy jó étterem nem mehet. A kalauz rendkívül fontosnak tartja az alapanyagok minőségét, tisztaságát. A minősítés jelzése a szakácssapka, a fekete a hagyományos francia konyha jele, a vörös a megújuló konyháé. 16 pontos, piros szakácssapkás minősítéssel rendelkezik az Anna Sacher étterem a híres Sacher szálloda étterme.

Nincsenek megjegyzések: