Daisypath Anniversary tickers

2010. február 10., szerda

Osztrák fizetési forma

Van itt egy jó kis fizetési forma, a "Zahlschein".
Ez emlékezteti az embert az otthoni sárga csekkre, de mégis inkább egy banki átutalási megbízásnak lehetne mondani, nem szükségeltetik készpénz hozzá. Alapfeltétele, hogy az ember rendelkezzen osztrák bankszámlával. Ha ez megvan, akkor szerezhet különféle ilyen Zahlschein-eket.
Pl. teljesen biankót, ha támogatni szeretne valamit, valakit. Névre szólót, ha pl. a lakásbérleti díjat kell befizetnie vagy tandíjat, energiaköltséget stb.
Tegnap gyógyszert rendeltem a cégünkön keresztül. Ez egy kényelmi szolgáltatás nálunk. Szerződésünk van egy gyógyszertárral, ahonnan online rendelhetünk, ők kiszállítják hozzánk személyre szólóan csomagolva és minden csomag mélyén ott lapul a Zahlschein, amit utána be kell fizetni. De ilyet fogok kapni a tegnap megrendelt könyvvel is.
A fizetés bármelyik bankfiókban megtörténhet. Bevallom én még sosem próbáltam, mert cégünk az Erste bank kiemelt ügyfele és az Erste bank üzemeltet nálunk bankautomatát illetve egy dobozt, amibe ezeket a megbízásokat kell bedobni. Minden kedden és csütörtökön jönnek és elviszik a dátumbélyegzővel ellátott Zahlschein-jeinket. Délutánra már le is vonják az összeget a számláról. Nagyon tetszik ez az önkiszolgálós rendszer és az ehhez tartozó bizalom. Ami itt már megint működik...

Nincsenek megjegyzések: