2010. március 14., vasárnap

Lebensbaumkreis

Talán mégis jön a tavasz, így ismét lehet kirándulni. Erről eszembe jutott egy klassz hely a Cobenzl közelében a Lebensbaumkreis, ahol tavalyelőtt késő ősszel jártunk.

A Lebensbaum - az életfa az emberiséget, a világot és az életet szimbolizálja. Egy nagy körben fákat ültettek, szám szerint 36-ot. Mindegyik fához tartozik az évnek egy időszaka, amelyet egy kis táblán jeleznek, a fa rövid leírásával együtt és hogy az időszak szülöttjét mi jellemzi. Valamikor még különböző kiegészítő tudnivalókat is hallhattunk egy hangszóróból, de ma már csak kevés fánál működik ez a szolgáltatás. A kör belsejében, pedig még 4 további fa áll. A fák között van többféle fenyő, alma-, füge-, nyár-, nyír-, mogyoró-, éger-, olajfa. Tavasztól őszig szép látványt nyújtanak és egy kis biológia megfigyelésre is alkalmasak. De mindenki megkeresheti a születési dátuma (hónap, nap) szerinti fát, amely jó szórakozás a család összes tagja számára, a testmozgásról már nem is beszélve.
A kör egyik oldalán egy kis dombocska oldalában lelátó van kiépítve, ahonnan távolabbról is megcsodálhatjuk az összképet, de meditálhatunk is vagy éppen piknikezhetünk a padokon.
A fák közelében egy klassz játszótér és az Oktogon nevű vendéglátóipari egység található.
Egy 10 perces sétával pedig elérhetjük a Sissi kápolnát, amit nemrégiben nagyon szépen felújítottak.

Nincsenek megjegyzések: