Daisypath Anniversary tickers

2010. május 17., hétfő

Zálogosdi autóval, avagy tilosban parkolás

Mit érdemel az a bűnös, akinek az autója a kezükben van?

Először is 199 Euro-t.
A tilosban való parkolás következményeiről még nem is írtam.
Ha éjszakára leparkoltuk az autónkat, majd másnap reggel mégsem találjuk, akkor legelőször hívjuk fel ezt a számot: +43 1 760 43, ne izgassuk feleslegesen a rendőrséget.
Hosszas próbálkozás után majd csak felveszik. A rendszám bemondása alapján már tájékoztatnak is, hogy igen, ők őrzik az autót és forgalmi, személyi/útlevél felmutatása és a fenti összeg befizetése után hajlandóak visszaszolgáltatni az autót.
Ekkor megtekinti az ember a térképen, hogy hová is kell mennie. Hááát, a semmi közepébe, a 11., Jedletzbergerstraße 1-be.
Tehetősöknek ajánlott a taxi, de a fenti összeg által sokkolt delikvens inkább a gyalogtúrát választja, mit neki 1-2 km, 30-50 Euro-val inkább nem terhelné amúgy is szűkös költségvetését.
Gondos útvonaltervezés után kiderül, hogy az U3-al Simmering-ig kell menni, majd ott a 69A jelű buszra kell felszállni és az 5. megállónál, a Linderbauergasse-nál kell leszállni.
Innen jó kis gyalogtúra (kb. 2 km) következik az üvegházak között, ahol is megtekinthetjük az épp érésben levő paradicsomokat, megcsodálhatjuk a bokrokon növő uborkákat, elmerenghetünk, hogy vajon miért van annyi zöld paradicsom kidobva a szemétbe és hogy talán érdemes lenne egy-kettőt felszedni, ha már erre járunk. Illetve egy kis eszmefuttatás következik, hogy fene a fukar mindenünket, mégis inkább taxival kellett jönni. De a józan ész győzedelmeskedik, nem költünk feleslegesen luxusra, ha már két egészséges lábunk van, időnk meg végleg bőven van.
A helyszínen az autónk rekord sebességgel kerül vissza hozzánk az okmányok bemutatása és a készpénz befizetése után, semmi felesleges kérdés, macerálás. Már csak egy rövid útbaigazítás van hátra, hogy melyik sorban parkol kedvencünk és irány haza, hogy utána egy felessel enyhítsük bánatunkat a hülyeségünk miatt hirtelen elvesztett hatalmas pénzösszeg felett.

Ui: a parkolásnál ne felejtsük el gondosan ellenőrizni (a család összes tagját végigfuttatni azt utcán, hogy valahol van-e tiltó tábla, vonalzóval ellenőrizni a távolságot a saroktól és a kapukijáróktól stb.), hogy valóban legális helyen parkolunk-e...

További infó: http://www.wien.gv.at/amtshelfer/umwelt/ma48/fahrzeuge/abgeschleppt.html

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello! Az elmúlt héten én is hasonló képpen jàrtam. Nekem elvileg 2 hetem van rá,hogy rendezzem a büntetést magyarországról. Arra lennék kíváncsi,hogy ha nem rendezem vagy nem időben rendezem a tartozàsom,akkor itthon utol tudnak-e érni ezzel az ügyben kapcsolatban?