Daisypath Anniversary tickers

2010. szeptember 3., péntek

Álom lakópark

Tegnap este már megint kerültem egyet a kerületünkben és rábukkantam az álomhelyre. Legalább is nekem nagyon-nagyon bejöttek a házak. És az egésznek volt valami futurisztikus hatása, mert ezek az új házak régi és még régebbi házakkal vannak körbevéve. Ráadásul maga a terasz-paradicsom. Teraszok vagy erkélyek a földszinten, emeleteken. Teljesen idilli. Számomra biztosan! Körbe jártam, hogy hátha rábukkanok egy "kiadó lakás" hirdetésre, de semmi. Persze mit is gondoltam...? Ha az embernek itt van lakása, miért akarná azt másnak kiadni? :-D

Bocsánat a képminőségért, de már félhomály volt és a szokásos módon csak a telefonnal kattingattam. Sürgősen valami jobb megoldás után kell néznem vagy itt az újabb hétvégi program a Nikonos emberemnek. :-)

3 megjegyzés:

Ildi írta...

Szia,
A Meriva nagyon jó választás, legalábbis szerintünk. Mivel nem sokkal nagyobb mint egy Corsa ( 10 cm-rel hosszabb) viszont magasabb, és nagy a csomagtere, így hihetetlen kényelmes és praktikus. Nem az új Merivánk van egyébként :) Az is nagyon jól néz ki, de sokkal nagyobb lett a karosszéria. Kb. akkora lett mint egy Zafira.
Szóval jól meg lehet tömni a csomagtartóját, és belül az utastér is nagyon kényelmes. Mondjuk mivel nem széles autó, így sokkal inkább 4 személyes, mint 5. Hátul max. 3 vékony ember tud hosszú távon kényelmesen utazni, viszont kettőnek maximálisan kényelmes, kellően, kényelmesen elfér magas emberek lába is :)
A behozatal izgalmas, ugyanis először az itteni Opel-hez kellett (éppen ma) elvinnünk a kocsit egy műszaki felülvizsgálatra. Annak ellenére, hogy otthon friss műszakit csináltak a kocsira, itt ki kell cserélni az ablaktörlőt, az indexlámpát, mert itt állítólag más a szabvány, valamint van egy repedés a ködlámpán, azt is mindenképpen ki kell cseréltetnünk. Szóval nem csak ránéztek, hanem elég komolyan megvizsgálgatták. Nyilván így kicsit drágább a dolog, mint egy sima ellenőrzés. Az itt kapott pozitív jelzésű papírral kell majd mennünk a hivatalba, az ott kapott papírral pedig egy következőbe, ahol a rendszámot megkapja. Elvileg, ha nincs műszaki gond és nem kell cseréltetni ezt-azt, akkor az összes ügyintézés mindenestül megvan nagyjából 300-400euróból.
Nekünk azért érte meg otthon megvenni, mert a kedvesem apukája segített nekünk, mert fogalmunk sem volt a kocsikról, úgy általában. Féltünk, hogy itt bármit ránk sóznak.
A Merivát tényleg csak ajánlani tudom ;)
Igazából sokak szerint nem szép autó, de praktikus. Meg sokak szerint túl nőies autó. Hozzátok, ahol 3 nő van, amúgy is menne ;)
Remélem tudtam segíteni. A hivatalok pontos nevét én nem tudom, de ha ez is érdekel, szívesen megírom.
Szép napot,
Üdv
Ildi

Nikol írta...

Kedves Ildi!
Nagyon köszönöm a részletes tájékoztatást.
Nem erősített meg, hogy otthonról szeretnék autót honosíttatni.
Viszont a Meriva marad a lehetséges autók listáján. :-)

Ildi írta...

Kedves Nikol,
nagyon szívesen. ;)
Üdv
Ildi