Daisypath Anniversary tickers

2010. szeptember 29., szerda

High-tech

A Junkers kazánunknál esedékes volt az éves felülvizsgálat és egyébként sem működött már tökéletesen. Ma reggel jött a szerelő, szerelt, számlázott. Én készültem a számlázásra, kérem szépen. Tegnap este el is zarándokoltam az automatához, hogy legyen otthon készpénz. Még többet is vettem fel, mint a tavalyi felülvizsgálat, mert tudtam, hogy valamit szerelni kell. De legnagyobb meglepetésemre nem lett elég a pénz. Mondom a szerelőnek, hogy izé... nálam csak ennyi pénz van. Nézi, hümmüg, hát ez nem elég valóban. Következő kérdése: kártyája van? Ja, ja, natürlich. Jó, akkor leugrik az autóba terminálért. Így is lett. Felhozta a mobil eszközt és a lakásban kártyával kifizettem a karbantartást. Tiszta munka. :-)

4 megjegyzés:

AnTalk írta...

Nálunk, itt vidéken csak kiküldik a számlát pár nappal később, oszt csak lesünk. A helyszínen meg sem mondják mennyibe került a munka. Volt már ebből sok vitám.

Nikol írta...

Az sem semmi! Nekem sajnos nem volt semmi vitázni valóm, mert minden ott volt feketén-fehéren az elszámoláson, csak épp mellbevágott. Még a kolléganőm szerint is nagyon drága volt...
Mondjuk azt nem értem, hogy a helyszínen miért nem mondják meg az összeget neked. Magánvállalkozó? Nem tudsz mesterembert váltani? Te hívod őket vagy maguktól jönnek?

Csilla írta...

Velünk is előfordult már ez is, az is.

Itt még a legutólsó fabarakban is van kártyaleolvasó, már a szemünk se rebben.

Mivel bérelt lakásban lakunk, igy a tulajnak kellett fizetni az aktuális számlát. Gondoltuk mi kifizetjük és majd behajtjuk rajta. De emberünk mondta, hogy nem, kérte a cimet és kipostázták neki. Mi meg nem ellenkeztünk!

Nikol írta...

Csilla: nekem sajnos olyan szerződésem van, hogy a kazánnal illetve a bérleti idő alatt a lakásban történt hibák elhárításáért én vagyok a felelős, vagyis nekem kell kifizetnem. Mondjuk a kazánnal baromira nem értek egyet, de hát aláírtam a szerződést.
Igazság szerint egy kollégám velem volt a szerződéskötéskor és én vonakodtam aláírni emiatt. Ő megnyugtatott, hogy ez más lakásbérléseknél is így szokás.
Hát, nem volt mit tennem, mint elfogadni.
Minden esetre az összes számlát elrakom, ki tudja mi lesz, ha netán kiköltözünk a szerződés lejártával. :-)