Daisypath Anniversary tickers

2013. február 12., kedd

Farsangi csiga

Hol is kezdjem ezt a bejegyzést?
Először is ott, hogy fejben blogger lettem. Mert mostanában nagyon sokat dolgoztam és esténként vagy akár a hétvégeken semmi hajlandóságot nem éreztem, hogy ideüljek a laptop elé.
Így csak fejben született meg néhány poszt.
Ráadásul még be is daráltak a szürke hétköznapok bennünket, nem sok felfedezést tettünk mostanában, így sok érdekességről sem tudtam volna beszámolni. Határidőnaplót meg nem akartam a blogból csinálni.
De most van miről írni! Lilláéknak az egyetemen a február hónap a téli szünet. Úgy döntött, hogy nem ül ölbe tett lábbal, hanem visszamegy dolgozni a Ströck-höz erre a hónapra. Tárt karokkal vették vissza. Sőt, már le is tárgyalta a nyári munkáját is.
És mi van február hónapban? Hát a farsang! És mi van ma? Húshagyó kedd, a farsang utolsó napja.
Az osztrákok ilyenkor (kissé őrült módon) beöltöznek a munkahelyeiken jelmezbe és mindenki fánkot eszik két pofára (meg Heringssmaus-t). Vagyis a Ströck-ben is jelmezben dolgoznak a mai napon a dolgozók. Így Lilla is. Mint kiderült az osztrákok nem egy kreatív népség, bemennek az első ruhaboltba és leakasztanak valami jelmezt az óriási választékból. Ilyen tájban mindenhol jelmezt árulnak. És milyen Lilla meg az anyja? Kreatívak. Már nem emlékszem, hogy hogyan született meg az ötlet, de végül is Lilla csigának öltözött. Én voltam az anyagbeszerző, ő meg a kreatív dizájner.
Eredeti terveink között szerepelt egy plédtekercs, mint ház, de végül erről letettünk, mert igen erősen akadályozta volna Lillát a mozgásában. Így csak papírra rajzolt csigaházat, de az talán jobb is lett, mint a plédtekercs. :-)
A pólója elejére az este még rajzolt egy csigát és azt írta, hogy "Mal laangsaaam". :-D
Kiváncsi vagyok milyen sikere van a sok "gyári" jelmez között.

3 megjegyzés:

Hajnalka Nagy írta...

nagyon csini és tuti az ötlet! ügyesek vagytok!

Hajnalka Nagy írta...

amiket linkeltél azokhoz miért nincs embernek hozzáférése? (beöltöznek szónál és a Heringssmaus-nál)

Nikol írta...

Hajni: Köszi az észrevételt, javítottam. Most már látnod kell a linkelt bejegyzést.