Daisypath Anniversary tickers

2010. február 12., péntek

Az ablaktörlő specialista

Miután tegnap este sötéttel megspékelt tankot játszott az autóm, úgy gondoltam, hogy itt az idő további lépések foganatosítására.

Bécsben a szolgáltatások és az üzletek kicsit eltérő nyitvatartással üzemelnek a magyarországihoz képest. 3/4 5-kor, hazaindulásom előtt megnéztem, hogy az autójavító, útban hazafelé nyitva lesz-e. Biztos, ami biztos alapon. Hát, nem. Mondjuk nem voltam már meglepődve, mert itt a szolgáltatók általában 17 órakor lehúzzák a rolót.
Gondoltam, jó. Hátha a garázsban kiolvadt az ablaktörlő lapát és most tud majd törölni. Optimistán elindultam. Félútig nem is kellett törölnöm. Amikor muszáj volt már, akkor kiderült, hogy csak maszatolja a vizet az ablakon, de úgy, hogy nem lehet semmit látni rendesen. Ez így életveszély. Kimentem a szélső sávba és az első benzinkútnál megálltam. Jó, de milyen méretű lapát kell? Nézem, két és fél arasz. OK, ez nem a hiteles mértékegységek közül való, de kiindulási pontnak jó lesz. Shop-ba be. Kaja, üdítő, újság, óvszer. Minden csak a vezetők részére, semmi, ami egy átlagos járműhöz kell. Kijövök. Az út túloldalán van egy ÖAMTC állomás. Szakadó hóban nincs kedvem csak úgy elmenni odáig. És különben is, már negyed 6 van, biztos nincs is nyitva. Aztán valaki bemegy az ajtón. Wááááá! Futás... Kétszer két sávon át.
Bent nagyon kedves fiatalember segít rajtam. Nincs meglepődve. Már hozza is a Bosch ablaktörlő lapátokat. Ha tag lennék, ingyen fel is szerelnék. Kezembe nyomja, árat nem tud, azt majd a kasszánál. Számolgatom a pénzem, 60 Euro. Ennyi csak elég lesz. Vajon mennyi lehet majd? 100? Áááá, az azért kicsit sok. Na, jó 50-ből talán megúszom. Fizetek. 31 Euro. De tudom, Bosch lapátok.
Viszem az autóhoz, bontogatom. Anyám, hogy fogom én ezt kicserélni? Van leírás. OK, semmi komplikált dolog nincs. Csak kifordít és ráhúz. Rági lapát kifordít, lehúz. Lejött az első mozdulatra. Új lapát beilleszt, ráhúz. Egyből megy. Másik is csere. Nézem, basszus, ez hosszú. Nem jó. Nézem távolabbról a törlőket. Ja, hogy az egyik hosszabb, mint a másik. Nekem eddig két occsó, egyforma hosszú volt fent. Ja, hogy ez Bosch. Csere kettő, három, négy. És most van két remek jól törlő lapátom. És kiderült, hogy rejtett ablaktörlő lapát cserélő képességgel is rendelkezem. :-)

2 megjegyzés:

Zsófi írta...

az ember nem is gondol bele, mennyi alkatrész van egy autón, amíg fel nem mondják a szolgálatot.

Nikol írta...

és abba sem, hogy vészhelyzetben mennyi mindenre képes az ember, hiába nő az illető. :-)