Daisypath Anniversary tickers

2010. június 22., kedd

Életképek a kerületből

A kötelező életmódváltásnak köszönhetően mostanában sok időt töltök a környékünkön a szabadban, így sok érdekes dolgot látok, tapasztalok.
Közel két éves nyomás után végre tudatosult bennem, hogy én egy fénykepezőgépes mobillal rendelkezem és könnyedén tudom a tapasztalataimat dokumentálni. Ugyanis a sétáimra leginkább üres kézzel szeretek menni, a legfontosabb dolgaim a zsebembe vannak begyömöszölve, mint kulcs, telefon, papírzsepi. Eddig folyton hárítottam, hogy én nem viszek fényképezőgépet a sétákra. Pedig, dehogyisnem. A telefonomban. :-)

Tehát következzenek a tegnapi élményeim.


Még valamikor márciusban népszavazást tartottak néhány fontos, Bécset érintő kérdésben. Íme itt a népszavazás egyik eredményéről értesítő óriásplakát. Szeptember 3-tól 24 órában közlekedik a metró hétvégeken.




Az 1-es metró vonalának meghosszabbítása elkezdődött. A munkálatok kisebb tereprendezéssel fognak járni, mely a növényzetet is érinti majd.



A környezetvédők tiltakozását megelőzően táblákat helyeztek ki, melyben tájékoztatják a lakosságot, hogy 35 fát áthelyeznek, 40-et kivágnak, de helyettük 105 új fát, bokrot telepítenek. Kérdés esetén lehet az ombudsmann-hoz fordulni.





És egy kép a villamosmegállóból. A legtöbb autóbusz és villamosmegállóban elektronikus tábla tájékoztatja az utasokat, hogy mennyi idő múlva jön a következő jármű és az milyen irányban halad majd. Az a fura kis ikon a táblán azt jelenti, hogy a következő jármű alacsonypadlós lesz, mozgássérültek, babakocsival utazók könnyen fel tudnak majd szállni. Önerőből is.

Szerintünk ez a világy egyik leghasznosabb dolga. :-)


Lillával kedvenc mozaik képünk egy lakóház falán látható. Egy rövid kis történelmi sorozat. Érdemes megnézni alulról a második jelenetet. Szerintünk Bécs bombázását ábrázolja. Bocsánat a minőségért, majd legközelebb megkérem Lacit, hogy készítse el a képet jobb fényviszonyok mellett, sokkal jobb géppel.

És szóljon már valaki az időjárásnak, hogy nyár van...

2 megjegyzés:

Notburga írta...

Várom a további képeket, tetszenek... Idöjárás ügyben intézkedve lett (ma már süt is a nap ;))

Nikol írta...

Köszi az intézkedést, jól jön, mert lassan lefagynak az ujjaim, itt az irodában. :-)
És már vannak újabb kép ötleteim. :-)