Daisypath Anniversary tickers

2009. december 22., kedd

Éttermek II. rész

Itt, a környékünkön is van két általunk preferált étterem.

Az egyikben (Gasthaus zum Rudolfshügel, 1100 Wien, Inzersdorfer Straße 61.) töltött rántotthusikat lehet kapni, a másikban (RO-WO’s Favoritner-Stube, 1100 Wien, Favoritenstrasse 151.) meg isteni finom az Eiernockerl salátával.
Grinzingben is voltunk már enni a Liebstöckl-ben (http://www.liebstoecklco.at/), viszonylag megfizethető árakon. Az étteremnek kézzel írott étlapja van, csupa ismeretlen étellel. Vagyis akkoriban még ismeretlenek voltak. Nekem sikerült elsőre kápossztás tésztát ennem. Valamelyik lány választotta, de nálam kötött ki...
A Belvárosban a Grabenről nyíló kis utcában (Dorotheergasse 4.) viszont echte kocsmára bukkantunk bámulatos konyhával. Reinthaler’s Beisl a neve (http://www.restauranttester.at/reinthalers-beisl.html). A helyiekkel egy asztalhoz ültettek le bennünket. Szemlátomást mindenki mindenkit ismert. Tafelspitz-et és sült húst káposztával ettünk.Sörözőt is találtunk. Otto a neve (http://www.biergasthof-otto.at/). Csak így simán, minden sallang nélkül. Ottakringer söröket mérnek. Rengeteg-féle sörük van, főleg Ottakringer 12, Zwickl, Rotzwickl, Dunkles, de van 12-er Schnitt és Murauer Steirerbräu is . A sörök mellé fenséges Tafelspitz vagy Spareribs dukál. A Spareribs sült oldalast jelent. Különböző pácokkal ízesítik az oldalast, majd kisütik. A nyáron háromszor is ettem egymás után és hát nem lehet abbahagyni, olyan finom. Finomkodó személyeknek nem ajánlott, mert kézre is szükség van hozzá, valamint a cuppogó hangok is járulékai lehetnek a vacsorának. Udvarlós korszakban nem a megfelelő választás.
Jártunk egy igazi sörfőzdében is a Belvedere oldalában, a Salm Bräu-ban (http://www.salmbraeu.com/). Ott állnak a nagy sörfőző üstök a pult mellett. Itt is rengeteg különböző sört lehet kapni, mint Salm Bräu Pils, Helles, Märzen és a sötét Böhmisch G´mischt-t.

Nincsenek megjegyzések: