Daisypath Anniversary tickers

2009. december 23., szerda

Karácsonyi hangulat

Legnagyobb megdöbbenésemre már szeptemberben megkezdődik a Karácsonyra hangolódás. A boltok polcain megjelennek a karácsonyi sütemények hatalmas mennyiségben. Nagyon érdekes érzés rövidnadrágban, papucsban a karácsonyi édességek között ténferegni...

November közepével, végével pedig megnyitnak a karácsonyi vásárok, a Christkindlmarkt-ok. Ebből aztán bőven jut a város minden pontjára. Mi is jártunk az elmúlt két télen számos vásárban. Legismertebb a Rathaus-nál lévő vásár. Na, azt nem igazán kedveljük, mert amolyan turista látványosság és meg sem lehet mozdulni a sok magyar kirándulótól.
SchönbrunnA másik nagy és gyönyörű hely Schönbrunn-ban van. A kastély előtti park nagy részét elfoglalja a vásár. Közepén kivilágított hatalmas karácsonyfa áll és folyamatos programok mennek a tövében. Profi és amatőr énekesek, együttesek váltogatják egymást. Azért szeretjük ezt a helyet, mert az óriási számú látogató ellenére mindig van hely az evés-iváshoz az árusokkal szegélyezett kör belsejében. Ha elegünk van a tömegből, akkor elég csak néhányat lépni és máris levegőhöz juthatunk.
SpittelbergLegnagyobb kedvencünk azonban a Spittelberg, a néhány hangulatos, ódon utca a Belvárosban. Egyik helyre sem a vásárlás kedvéért járunk, hanem magáért a hangulatért, a forraltborért, a zsíroskenyérért. Idén a punsch-ok nem jöttek be annyira, nem voltak elég erősek...
BelvedereTavaly voltunk az Altes AKH-nál lévő vásárban is. Mindkét évben jártunk a Belveder-nél lévő Weihnachtsdorf-ban is a fényképezés kedvéért. Meg hogy kipróbáljuk vajon nappali világosságban is olyan jó-e forraltbort inni. Jó volt. És az idei a mínusz 9 fokban jól is jött. :-)
Van a Karslplatz-on is karácsonyi forgatag, de az talán az a legzsúfoltabb. Idén nem is voltunk ott. Tavaly folyton attól féltem, hogy elveszítjük egymást. Többet koncentráltunk a család egyben tartására, mint a helyre magára.
A bécsi Szenteste azonban pontosan olyan mint az otthoni. Miattunk.
Az idei karácsonyi menü: narancsleves habgaluskával, hal és csirke sörtésztában, mandulás krumpligolyók, Sacher-torta, zserbó szelet és hókifli és pezsgő.

3 megjegyzés:

Anyatünde (Bea) írta...

Nikol, recepteket plíííz. Vagy bitte.

Nikol írta...

Ha visszamegyünk idemásolom őket.
A Sacher-torta iszonyú egyszerű, de azt érdemes vagy 3 napig állni hagyni. Még mindig van belőle és most sokkal finomabb, mint 24-én volt.

Anyatünde (Bea) írta...

nyammmm...
(Csak így Nellisen ;) )