Daisypath Anniversary tickers

2010. január 25., hétfő

Eistraum

Wiener EistraumSzombaton délután, a nagyon-nagy hidegben kimentünk megnézni a jégpályát a Városháza előtt.
Lilla végül is nem korizott, mert nagyon hideg volt (-5 fok), mert fájt egy kicsit a lába és mert egyedül nem is volt kedve hozzá. Viszont mindenképpen meg akartuk nézni, hogy idén milyen.

Háááát, nagy. És jeges. A pálya állaga ideális lett volna, mert ugye a nagy hideg miatt nem volt vizes. És szintén ezen okból kifolyólag nem volt igazán zsúfolt.
A jégpálya (http://www.wienereistraum.com/) idén ünnepli a 15. születésnapját. A legelső 1.800 nm helyett ma már 5.600 nm várja a korizókat. Maga a korizás 6 Euroba kerül délutánonként és hétvégenként, a koribérlés pedig 6,5 Euro. Van családi jegy is 14 Euro-ért.
BejáratA beléptető rendszer hasonlít a sílifteknél használt rendszerhez. Az ember megkapja a jegyét egy kis gumi madzagon, melyet a nyakába vagy a zippzárjára akaszthat és jégre lépéskor oda kell érinteni a kapuhoz, hogy az beengedjen. Kilépéskor ugyanez a szisztéma. Korlátlan alkalommal lehet be- és kimenni a délután folyamán. A kicsiknek meg lehet kérni ingyenes "tanító pingvin"-t, amibe a jégen belekapaszkodva tanulhatnak korizni. A kapuknál "Steward" feliratú mellényben fiatal fiúk segítik a ki-/belépést és megfigyelhettük, hogy gyakori feladatuk közé tartozik a kicsik kesztyűfelhúzása is. Vártam, hogy mikor kéri meg valaki orrtörlésre őket... :-)
A cipőt, táskát le lehet adni a ruhatárba, de a legtöbben a jég körüli padok alatt hagyják a táskájukat. Ne felejtsük el, hogy ez itt Bécs...
Rathaus+EistraumTermészetesen számos stand várja az éhes-szomja korizókat, kisérőket vagy a nézőket. A forraltbort, forrócsokit Eistraumos bögrében mérik, a betétdíja 2 Euro, ugyanúgy, mint a karácsonyi vásárokon. Mi rumos forró csokit (3,8 Euro) ittunk, meg smarnit (4,4 Euro) ettünk.
De a jó hangulat ellenére sem maradtunk sokáig, mert a lábunk lefagyott és Lilla sebe is nagyon sajgott.
Ha jobb idő lesz (a hőmérséklet jobban konvergál a 0 fok felé), a lányok feltétlenül mennek korizni majd.

Nincsenek megjegyzések: