2010. január 9., szombat

Narancsleves habgaluskával

És íme a másik elmaradhatatlan karácsonyi kedvenc.

Hozzávalók:
- 4-6 narancs
- narancslé
- porcukor
- 4 dl joghurt
- 6 db tojás fehérje

Két narancs héját lereszeljük (csak vékonyan, mert a fehér rész keserű ízt ad), a narancsokat kifacsarjuk majd a reszelt héjra öntjük. 4-5 dl lére lesz szükségünk. Az eredeti receptben bolti narancslével higítja, de én inkább a friss narancslevet preferálom. Porcukrot annyit adunk hozzá, hogy kellemes ízű legyen. Robotgéppel összekeverem, majd hozzáöntöm a joghurtot és még azzal is keverem. Hűtőbe teszem.
A hat tojás fehérjéből kevés cukorral kemény habot verek és forrásban lévő vízbe kiszaggatom őket.
Tálaláskor a galuskákat szedem ki először, majd nyakonöntöm a "levessel".

A fenti mennyiség 4 személy részére éppen elég. :-) Nekünk még eddig soha nem maradt egy csepp sem.
A "levest" előző este szoktam elkészíteni, hogy jól lehűljön.

Nincsenek megjegyzések: