Daisypath Anniversary tickers

2011. január 4., kedd

Szilveszteri katasztrófa Bécsben

Sajnos ma leszállítottak a hírek a Bécs felett lebegő rózsaszín felhőcskémről.
Ugyanis 2010. utolós éjszakáját a valaha legbrutálisabb Szilveszter éjszakának nevezték.
Ugye mi már 11 körül itthon voltunk, tehát a katasztrófát és brutalitást pont elkerültük, ami éjfél körül tört ki a Stephansplatz-on. Tüzijátékok, petárdák, levegőben röpködő pezsgős és söröspalackok jellemezték a teret. A zenét csak a hangszórók közvetlen közelében lehetett hallani és az éjfelet ütő híres harangot is elnyomta a tér zaja. A brutalitásért (itt nem verekedésre kell konkrétan gondolni persze) az olaszokat, cseheket és kínaiakat okolják. Azt mi is tapasztaltuk, hogy a tér környékén olaszokból nem volt hiány. A híradások szerint az volt a baj, hogy a külföldiek nem értenek/olvasnak németül és nem voltak tisztában az Ausztriában érvényben lévő pirotechnikai szabályozásokkal.
Egyébként Nóri is mesélte, hogy valamivel éjfél után le akartak szállni a Stephansplatz-on a metróról, de a szerelvény egyszerűen nem állt meg az állomáson. Akkor még nem értettük a dolgot...
Mint kiderült, nem igazán voltak rendőrök a téren, holott korábban nagy rendőri jelenlétet és maximális biztonságot ígértek a rendezvényeken.
A téren, amikor a templom előtt hatalmas robbanás volt, kb. 6-10 rendőr tartózkodott, de nem avatkoztak bele semmibe, nem úgy mint az előző években.

Szóval az óévbúcsóztató katasztrófálisra sikeredett és így utólag nagyon örülök, hogy a hideg hazaűzött bennünket időben. Mindettől függetlenül jövőre is szívesen kimmenék a Silvesterpfad-ra, de az éjfelet akkor sem tervezem ott megvárni.

Részleteket németül, valamint videót itt találhatsz.

Nincsenek megjegyzések: