2011. január 21., péntek

Semmering késő este

Voltunk már Semmeringen havas télben, virágos tavasszal és lombhullató ősszel is. De mindig nappal.
Tegnap este azonban megcsodáltuk az éjszakai kivilágítást a hóesésben (és némi hóágyúzás közepette).
Ugyanis Semmeringen van lehetőség éjszakai síelésre is. Hétfőtől szerdáig 18 és 21 óra között, csütörtöktől vasárnapig pedig este 10-ig lehet síelni, szánkózni.
Nagy buli volt. :-)
3 másik kollégával mentünk kirándulni (2 fiú, 1 lány). A fiúk síeltek, mi pedig szánkóztunk. Az egyik kollágám hozott 2 db egyszemélyes szánkót. 4 csúszásra szóló jegyet vettünk ketten, így fejenként 2-szer tudtunk lecsúszni. De nekünk elég is volt a 2 lecsúszás. Ugyanis a pálya 3 km hosszú. Ráadásul 4 helyen hóágyú üzemelt rajta, így ott nagyon mély volt a hó, rendszerint elakadtunk, viszont ez azzal járt, hogy a hóágyú hóemberré varázsolt bennünket pillanatok alatt.
Ennek ellenére sokat nevettünk, élveztük. A nadrágunk is csupa hó lett, mert a fékezésekkor rengeteg hó verődött vissza ránk. A végére megértettük, hogy miért kérdezték a kollégák az irodában, hogy viszünk-e váltás ruhát. Hát, én nem vittem...
A szánkózást befejezve vettünk egy sima hegy- és lejtmenet jegyet, majd beültünk a hegyen lévő hüttébe megvacsorázni, kiolvadni és száradni egy kicsit.
Nagy élmény volt mindannyiunknak az este, és a lábunkon keletkezett kék foltok ellenére is kár lett volna kihagyni a szánkózást.

Jegyárak:
4 lecsúszás szánkóval: 28 EUR
Hegy- és lejtmenet jegy: 13,5 EUR
Éjszakai síbérlet: 30 EUR.
További részletek itt.

1 megjegyzés:

Csilla írta...

De jó volt olvasni ezt! Biztos tényleg jó volt! Ne is hagyjatok ki semmi ilyet! :)))