2011. március 27., vasárnap

Multikulti

Volt ugye a héten az a hazahívó cikk, ami nagyon-nagy port kavart fel sok fórumon. Azt is bizonygatták benne, hogy Budapest multikulturális. Akkor Bécs mégazabb. A mi életünkben tuti. Vacsoránál szétnéztem az asztalunkon, majd gondolatban benéztem a hűtőnkbe is. Íme egy rövid lista, hogy mely termékek nem fordultak elő sohasem a pesti hűtőnkben vagy konyhánkban:

  • apfelmuss

  • ajvár

  • szójaszósz (na, jó ez egyszer már megjelent nálunk...), de itt kétféle is van a hűtőben

  • tökmagolaj

  • török fetasajt

  • lapos kenyér (török)

  • szálas torma (csak tormakrém formájában fogyasztottuk otthon)

  • wasabi szósz

  • remek jó olasz bor

  • francia sózott vaj

  • szűretlen almalé

  • tormás Brunch

  • tilapia filé

  • vadlazacos halrúd (panírozott)

  • tzatziki

  • üvegtészta

  • ananász (egész, nem konzerv)

  • frankfurti vagy debreceni (a köztársaságban nem igazán ettünk virslit)

  • wasabis mogyoró és még egy csomó más, ami nem jut az eszembe.

De ha nem itthon eszünk, akkor szerepel az általunk látogatott helyek között kínai tésztás, török gyorsétterem, kebap-os, osztrák kiskocsma, amerikai kávézó, északi halas gyorsétterem, olasz fagyizó. A Merkurban viszont van magyar gomba, tarhonya, sütőzacskó, szalámi, sajtos tallér, tokaji aszú, piros paprika. Meg vagyunk elégedve az itteni multikultúrával, nem ez fog hazavonzani bennünket. :-)

Nincsenek megjegyzések: